19. jun
Stabil: Emil Holst kom veldig godt fra sin debut mellom stengene i 1. divisjon. Her rydder han opp i første omgang, mens kaptein Oddbjørn Lie sørger for å gi unggutten gode arbeidsforhold. Foto: Kai Kristiansen
 
Emil fikk applaus i garderoben
16-åringen Emil Holst leverte en klart godkjent debut mot Bodø/Glimt. Lagkameratene ga sisteskansen applaus i garderoben.

Publisert: 17.sep.2013 04:13
Oppdatert: -

- Jeg var overraskende rolig før kampen, smiler 16-åringen som på ingen måter kunne lastes for verken tapet, eller de to baklengsmålene.
- Den første er jeg helt sjanseløs på. Jeg er på den andre scoringen, men dessverre ikke nok, sier Holst.

- Kanonkeeper

Kaptein Oddbjørn Lie er raus med rosen når han skal vurdere 16-åringen som sto bak ham på Aspmyra.
- Holst er allerede en veldig god keeper, og kan kommer til å bli en kanonkeeper for HamKam på sikt. Han dirigerer forsvaret sitt veldig godt og gjør en veldig solid kamp, mener Lie.
Også unggutten var fornøyd med kampen, selv om det ble tap.
- Det er en vrien kamp for meg, og jeg kunne ønsket at jeg fikk vist meg fram litt ekstra, sier 16-åringen som knapt nok hadde noe å gjøre før pause.
Etter pause smalt det derimot, og vertene beviste at de er 1. divisjons beste lag. På fire målsjanser, scoret laget to ganger. Det er effektivt og det er hva som kjenneregner et topplag.

Som i Bondeligaen

Selv om Emil Holst den siste uka har kunne forberedt seg til debuten på Aspmyra, var han litt spent på om han ville klare å holde hodet kaldt.
- Jeg var faktisk ikke mer nervøs enn foran en kamp i 3. divisjon. Den store forskjellen var at det var vanskeligere å nå fram med beskjedene mine til medspillerne, forteller Holst som ikke er vant med verken kuling i kastene eller drøyt 2.000 på tribunen.
- Dette var min første kamp og jeg regner med det blir en del flere etter hver, sier Holst som fikk jubel i garderoben etter sin debut.

Skogen fornøyd

- Emil tar de skuddene kan skal ta, dirigerer godt og er stabil med beina. Han kan så avgjort være fornøyd med sin første kamp, sier Skogheim som likte mye av det han så på Aspmyra. Han hang derfor ikke med hodet etter kampen. Det gjorde heller ikke kaptein Oddbjørn Lie.
- I store perioder er vi på høyde med Glimt. Dessverre er vi ikke giftige nok framover og skaper derfor ikke all verden. Men å møte Glimt er omtrent som å møte et lag fra eliteseieren. De er best og har noen enkeltspillere som holder høyt nivå, sier Oddbjørn Lie.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke