16. jul
Usikker framtid: Verken Bajram Ajeti (t.v.) eller Osei Oviasu vet om de blir HamKam-spillere i 2016. Foto: Håkon T. Kristiansen
 
En eller flere nøkkelspillere forsvinner
Seks viktige spillere fra årets HamKam-lag har ennå ikke bestemt seg for om de vil forlenge sine kontrakter. I neste uke vil trolig en eller flere av dem være ferdige i klubben.

Publisert: 17.nov.2015 06:35
Oppdatert: 17.nov.2015 06:38

Bajram Ajeti, Fredrik Sjølstad, Aziz Idris, Adnan Haidar, Truls Jevne Hagen og Osei Oviasu er seks av årets HamKam-spillere som ikke har blitt enige med klubben om nye kontrakter.

I slutten av neste uke tar laget juleferie. Da forventer klubbledelsen å ha avklart situasjonen rundt flere av nøkkelspillerne.

Ønsker å spille høyere

Flere har fått tilbud om å forlenge med Briskeby-klubben, men noen har mål om å spille på et høyere nivå. Likevel har ingen utelukket å forlenge med Kamma. Nå ønsker klubben svar.

– Når vi tar ferie etter neste uke bør vi ha fått svar fra flere, sier daglig leder i HamKam, Stein Arne Ingelstad.

HA-sporten vet at toppscorer Bajram Ajeti, kaptein Aziz Idris og lagets bestemann på HA-børsen Fredrik Sjølstad ønsker å spille på et høyere nivå, og at de vil avvente situasjonen til de får alle tilbud på bordet.

Derfor tror ikke HamKam-trener Kent Bergersen at de vil få avklart framtiden til samtlige før ferien.

– Det kommer til å ta litt lengre tid med noen, men enkeltes framtid i klubben vil være bestemt i neste uke, sier Bergersen.

– Vil samtlige seks få tilbud om ny kontrakt?

– Nei, alle vil ikke bli tilbudt ny kontrakt, svarer Bergersen, som regner med det er nettopp disse spillerne det vil bli tatt en avgjørelse rundt i nærmeste framtid.

– Det er mest sannsynlig at det først tas en avgjørelse rundt den eller de som ikke blir her. De vi ønsker å ha med videre kan vi bruke lengre tid på å bli enige med, forklarer treneren.

To tilbudt ny kontrakt

Selv om det fortsatt er usikkert hvem av disse seks som får kontrakt i HamKam har både Kristian Eriksen og Aleksander Woo Enger blitt tilbudt nye avtaler.

– Kristian og Aleksander er viktige for troppen og kontinuiteten. Jeg føler vi har bra nok nivå på bredden i stallen, så de vi ønsker å hente nå vil være spillere som forsterker oss og som nødvendigvis ikke trenger å prøvespille, sier Bergersen og fortsetter:

– Vi prøver å ikke havne i den samme situasjonen vi var i før forrige sesong. Da vi i månedsskiftet mai-april måtte ut å hente nøkkelspillere. Nå håper vi å ha på plass det meste før nyttår.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke