11. des
KLAR: Lukasz Jarosinski skrev onsdag under på en toårsavtale med HamKam. Her takker han Kevin Knappen etter at de hadde signert avtalen. FOTO: ANDERS BAKKERUD LARSEN
 
Endelig fikk Knappen keeperen han ønsket
Lukasz Jarosinski (28) har skrevet under på en toårsavtale med HamKam, etter at han valgte å forlate Strømsgodset for å få mer spilletid.

Publisert: 18.jan.2017 19.24
Oppdatert: 18.jan.2017 21.00

Det tok sin tid, men endelig har HamKam hentet inn mannen som er tiltenkt å vokte buret kommende sesong.

– Vi har jobbet hardt og lenge, men vi har valgt å ha is i magen for å finne den rette. Vi har hatt flere kandidater på blokka, og vi var i dialog med to forrige helg, og inn mot dagen i dag. Og det var han vi kontaktet først som vi nå har landet, forteller HamKam-trener Kevin Knappen fornøyd.

Lukasz Jarosinski kom til Strømsgodset foran forrige sesong, men fikk begrenset med muligheter for Drammens-klubben. Kun tre cupkamper ble det på polakken, pluss et par treningskamper før sesongen.

Vil spille kamper

Det er grunnen til at 28-åringen valgte å forlate Godset.

– Jeg fikk ikke sjansen der. Jeg spilte kun tre kamper i cupen, og ingen i ligaen, og så spilte jeg 20 kamper for andrelaget. Det holder ikke for meg. Jeg ville ikke bli der, forteller Jarosinski.

Han har vært ønsket av flere klubber, og rett før han skrev under for HamKam, var også, etter det HA-sporten erfarer, Bodø/Glimt på banen for å forhøre seg om keeperen. Jarosinski selv ønsker ikke å kommentere hvilke klubber som viste interesse.

Forrige helg var han også på prøvespill hos Lillestrøm.

– Der fikk jeg beskjed om at jeg var god, men at de også så på andre muligheter, sier Jarosinski.

Opprykksambisjoner

Han er strålende fornøyd med å være klar for HamKam.

– Det er en god klubb, og vi skal kjempe om opprykk. Det er en av grunnene til at jeg er her. Jeg vil heller spille for en god klubb i andredivisjon, enn for en dårlig klubb i førstedivisjon, sier han.

Jarosinski er en offensiv keepertype, som er uredd og sterk i feltet, og Knappen er trygg på at de har funnet rett type.

– Jeg er forholdsvis trygg på alle vi signerer nå. Vi bruker tid og søker erfaring. De vi hentet nå skal være gode nok til å dra lasset, forklarer Knappen, og fortsetter:

– De tilbakemeldingene vi har fått forteller at han er dyktig. Vi har vært i dialog med Hønefoss og Strømsgodset, hans tidligere klubber, og Petter (Vaagan Moen) kjenner ham godt derfra. Vi var i kontakt med Torgeir Bjarmann og Lillestrøm, som hadde ham på prøvespill der i helgen, og de likte ham veldig godt. Men de så utfordringene i konkurransen med Arnold Origi, at det kanskje ikke var heldig.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke