19. jun
FORLATER HAMAR: Erik Tønne har spilt sin foreløpig siste kamp for HamKam.
 
Erik Tønne ferdig i HamKam
Sheffield United har sagt opp leieavtalen med Erik Tønne. Nå er HamKams leiesoldat på vei til eliteserien og Sandnes Ulf.  

Publisert: 07.aug.2013 15:36
Oppdatert: -

Den engelske klubbens frist for å avslutte leieavtalen med HamKam går ut 10. august. Allerede i dag, tre dager før fristen, har klubben valgt å gjøre nettopp dette. Det melder HamKam på sine nettsider onsdag ettermiddag.

Onsdag kveld blir det bekreftet at Sandnes Ulf er neste stoppested for Erik Tønne. Hovedpersonen selv er godt fornøyd med overgangen.

- Jeg er veldig fornøyd. Jeg ønsker jo å spille i eliteserien. Og nå har jeg fått vist meg fram såpass i HamKam at Sandnes Ulf har vist interesse. Da er en permanent overgang dit bra for meg, sier Tønne til HA-sporten.

- Jeg har funnet tilbake til meg selv i HamKam. Jeg må takke Vegard Skogheim for at de ga meg den muligheten, men jeg var misfornøyd med at jeg ble satt på benken i forrige kamp. Det var selvsagt ikke avgjørende, men det gjorde det litt lettere for meg å si ja til dette. Jeg følte det var ufortjent, sier Erik Tønne.

HamKam skal ha gitt opp håpet om å beholde Tønne i det øyeblikk det ble klart at Sheffield United ønsket å selge spissen som har scoret fire mål på 17 kamper for HamKam i 1. divisjon mens han har vært på utlån fra England.

På den måten får de både en overgangssum pluss at de sparer lønnsutgifter på Tønne. HamKam har nemlig bare betalt 25 prosent av lønna til Tønne mens han har vært i HamKam.

22-åringen med fortid i blant annet Strindheim og Rosenborg ble hentet til Sheffield i februar i 2011.

Trønderen gjennomførte sin siste trening med grønnbuksene onsdag.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke