19. jun
TRE MÅL: Markus Ringberg har scoret tre seriemål, men som midtbanespiller.....
 
Ett spissmål på ti kamper
På papiret er HamKam kanskje best forspent på spissplass, men etter ti seriekamper, er det bare Olivier Karekezi som har funnet veien til nettmaskene som spiss.

Publisert: 03.jul.2008 06:11
Oppdatert: -

HAMAR: Karekezi scoret mot Viking i den første hjemmekampen i andre serierunde da Viking ble slått 3-2, men han hadde neppe scoret hvis ikke skuddet hadde gått via et Viking-bein.

Markus Ringberg er HamKams toppscorer med tre mål, men hans scoringer har kommet som midtbanespiller.
De to siste målene er det Juha Pasoja og Adem Güven som har sørget for.

Bom i går også
Det gjør at Oluwasegun Abiodun, Sebino Plaku, Tommy Øren, Roman Kienast og Marcus Pedersen fortsatt venter på å høre nettsusen.

Til sammenligning scoret HamKam hele 82 mål på 30 kamper i Adeccoligaen i fjor.
- Tippeligaen er litt bedre. Og vi var flinkere til å få flere spillere i boksen i fjor, sier Roman Kienast, som er svært desperat etter å score årets første tippeligamål.
Men Kienast innrømmer at det ble en del bom på trening i går også.
- Jeg håper løsner mot Molde. Kanskje kommer det flere også da, smiler han.

- Bedre forsvarsspillere
Markus Ringberg håper også på flere sjanser mot Molde, men også han merker en liten forskjell på det å spille spiss i år sammenlignet med i fjor.

- Forsvarsspillerne er litt bedre taktisk. Det gjør det litt vanskeligere å komme til sjanser, men vi må også bli flinkere til å få slått innleggene inn i boksen, sier HamKam-kapteinen.
- Men er spissene gode nok?
- Det var et ekkelt spørsmål, sier Ringberg med glimt i øyet, før han fortsetter:
- Jeg mener det er like mye et lagproblem som et spissproblem at spissene ikke scorer mål.
- Men ifølge VG-statistikkene er dere dårlige på uttelling også - når dere først får sjansen?
- Det kan ha noe med selvtillit å gjøre, sier Ringberg.

Elendig effektivitet
Ifølge VGs superbørs, har HamKam en effektivitetsprosent på 18 prosent. Det er ekstremt lavt. Til sammenligning har Stabæk en effektivitet på 33 prosent, mens LSK, som ligger på plassen over HamKam, også har 30 prosent uttelling.

- Jeg mener den statistikken er litt misvisende. Jeg tror ikke vi har hatt så mange sjanser som den statistikken viser, men det ser ut som vi trenger større sjanser for å score i år, sier HamKam-trener Arne Erlandsen.
Statistikken viser imidlertid at HamKam har skapt færrest sjanser av alle lagene i Tippeligaen med 33, mens Brann topper 64 med målsjanser.

- Framgang
Erlandsen synes uansett kampen mot Brann viste framgang for HamKam.

- Med tanke på motstanden, synes jeg det var framgang, men vi kan fortsatt skape mer framover, sier HamKam-treneren.
P.S.: Men HamKam topper en statistikk som har med det offensive spillet å gjøre - nemlig offside-statistikken. Roman Kienast er nemlig den spilleren som er blitt avvinket for flest offside i Tippeligaen, selv om han hadde en pause med EM-spill. 22 ganger har Kienast gått i offside, ifølge VGs superbørs.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke