19. jun
MÅLTJUV: Pål Jacobsen var en notorisk måltjuv.
 
Etterlyser notoriske måljegere
Pål Jacobsen synes det scores for få mål i både Tippeligaen og Adeccoligaen. Han savner flere storscorere.

Publisert: 02.jul.2013 12:59
Oppdatert: -

Selv scoret han regelmessig både i HamKam, Vålerenga og på landslaget i sin tid. Pål Jacobsen etterlyser flere notoriske norske måljegere.

I Tippeligaen er midtbanespiller Petter Vaagan Moen delt toppscorer med sine seks mål på elleve kamper.
I Adeccoligaen leder Bodø/Glimts Ibba Laajab statistikken med sine ti på 14 kamper. Det er for få, mener Jacobsen.
- Vaagan Moen burde ikke være toppscorer i Tippeligaen. Jeg synes det generelt er dårlige norske spisser, sier HamKam-legenden.

Spesialtrening

For å bli en god målscorer kreves ekstra trening. Da helst spesielt rettet mot avslutningsteknikk.
- På en gjennomsnittlig treningsøkt vil en angrepsspiller avslutte på mål kanskje 20 til 40 ganger. Det er altfor lite. Lagene bør legge opp mer konkret avslutningstrening for spillerne som skal score målene. Samtidig må selvsagt spillerne selv ta ansvar og stå igjen en time før eller etter trening, sier Pål, som ikke mener det er for mye å forlange:
- Spillere på heltids proffkontrakter bør kunne ta seg tid til det, mener Pål, som vet hva han snakker om:
- Personlig trente jeg konsekvent avslutninger nesten hver eneste dag. Jeg lå på om lag 50.000 avslutninger per år, eller 1.000 i uka om du vil. Jo mer du repeterer, jo flinkere blir du.

17 mål best siden 2009

Etter 2009 er 17 mål det meste som har blitt scoret av en spiller i Tippeligaen. Toppscoreren gjør altså så vidt over et mål per andre kamp.
- Fotballen har nok endret seg ganske mye og blitt tøffere siden Harald Brattbakk scoret 25 mål hver sesong. Likevel synes jeg spisser ofte får for mange defensive oppgaver. For meg kan en spiss være håpløst dårlig hele kampen bare han scorer mål. Med «møtende» spisser har du spillere som ofte jobber vekk fra mål, og slikt blir det jo aldri scoring av, sier Jacobsen.

- Altfor dårlig

For HamKams del har Erik Tønne scoret flest mål med sine fire. Det har han brukt 14 kamper på å få til. I fjor scoret Tore Andreas Gundersen 16 mål i Adeccoligaen, men på hans tolv kamper til nå, har han kun tre mål.
- Naturligvis er det altfor dårlig at ingen har scoret mer enn fire mål til nå, sier Pål, som tidligere bøttet inn mål for grønnbuksene.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke