16. jul
Strengere krav: HamKam-trener Vegard Skogheim tok opp at spillerne må bli flinkere til å kreve mer av seg sjøl i de 21 timene de ikke er på trening.
 
Etterlyser strengere selvdisiplin
Vegard Skogheim mener HamKam-spillerne må sette strengere krav til seg selv.

Publisert: 29.jul.2013 04:13
Oppdatert: -

Laget gikk på en stygg smell med 1-5 mot Kristiansund i den siste kampen før ferien, og tapte igjen i høstsesongens første hjemme mot Mjøndalen fredag.
Etter kampen uttalte Skogheim at alle nå må gå i seg selv.
- Vi har tydeligvis gjort en altfor dårlig jobb etter Ranheim-kampen. Her er det en del som åpenbart ikke lever slik de bør utenfor banen for å prestere.
Dette tok han også opp med spillerne i garderoben lørdag.
- Jeg tok det opp i treningsgruppa. Det er ikke snakk om å gå fra 100 prosent til 0, men slipper hver enkelt seg ned to-tre prosent, blir laget 20-30 prosent dårligere. Det synes veldig godt på resultatet og det vi skal prestere. Det er snakk om å finne de detaljene som gjør at vi er der hele tiden. I medgang må det jobbes enda hardere, sier Skogheim.

Sløvere på småtingene
Laget er samlet rundt tre timer hver dag. Det er i de 21 resterende timene Kamma-treneren nå mener spillergruppa må sette hardere krav til seg selv. Eller mer selvdisiplin, om du vil.
- Da må de spise riktig, sørge for å få nok søvn og slike ting. Du kan ikke legge igjen skorpa på tallerkenen, du må spise den også, sier Skogheim og fortsetter:
- Det er ikke bare spillernes feil, eller bare trenernes feil. Vi er et lag. Men vi har nok vært litt sløvere på småtingene. Det er viktig å være beinhard på det, gå i seg sjøl og evaluere seg sjøl. Det er spillerne som er utpå der og som skal prestere, da er det viktig at de er der de skal være hele tiden.

- Tror de skjønner det
- Hva svarte spillerne da du tok det opp?
- De innså at de må sette mer krav. Men det er klart; noen sier mye og noen sitter rolig. Slik er det i ei gruppe.Men jeg tror de skjønner det. Eller, jeg er helt sikker på at de skjønner det, men det gjenstår å sette ord til handling slik at det blir gjort noe med, sier Skogheim, og peker på for eksempel langrennsutøvere som flinkere med detaljene.

- Stemmer ikke
Han legger også til at det er forskjell på folk i ei stor gruppe.
- Jeg kan bare svare for meg selv, og det stemmer ikke, sier Tore Andreas Gundersen på spørsmål om det gjøres en for dårlig jobb utenfor banen.
Også Emil Dahle avviser at han ikke er nøye nok med detaljene.
- Jeg føler meg ganske profesjonell. Men vi hadde en prat om det med å ha fokus på å bli flinkere i hverdagen. Det er ikke ekstreme omveltninger og snakk om å gjøre helt andre ting, men småtingene, sier midtbanemannen.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke