25. jun
NY GIV: Arne Erlandsen peppet spillerne under gårsdagens treningsøkt. I dag begynner kampen for å overleve i Tippeligaen mot Brann.
 
Fem nye fra start
Med Tom Kristoffersen, Pål Strand, Srdjan Urosevic, Roma Kienast og Juha Pasoja inn i startelleveren, er det fem nye spillere fra Vålerenga-kampen. I tillegg får Vegar Bjerke og Markus Ringberg nye roller mot Brann i dag.

Publisert: 28.jun.2008 06:07
Oppdatert: -
HAMAR: Dette betyr at det nærmest blir et helt nytt HamKam-lag som starter kampen for å overleve i Tippeligaen mot Brann i dag.
Kristoffersen og Strand
Med en bråte skadefrie spillere tilbake i trening, Juha Pasoja tilbake fra karantene og Roman Kienast tilbake fra EM, har Arne Erlandsen helt nye muligheter til å komponere en førsteellever.

Og han lar ikke muligheten gå fra seg.
Ut ifra gårsdagens trening kan det se ut som hele fem nye spillere får sjansen i førsteelleveren i forhold til det laget som tapte 3-0 mot Vålerenga på Ullevaal før sommerferien.
Mest oppsiktsvekkende er det at HamKam kan få en helt ny venstreside med Tom Kristoffersen på venstreback og Pål Strand som venstrekant. Og at Srdjan Urosevic kan bli et førstevalg på midtbanen sammen med Jan Michaelsen.
Det er nemlig helt klart at Markus Ringberg danner spisspar med Østerrikes EM-spiss Roman Kienast.

Skryter av Srdjan
- Srdjan har vært god på trening. Og skal vi få nytte av ham i HamKam framover, trenger han også kamptrening, sier Arne Erlandsen.

Selv sier Srdjan at han er klar.
- Jeg kjenner ikke noe til skadene jeg har hatt nå, men jeg vil si fra så fort det blir problemer. Jeg vil ikke ta noen sjanser mer. Jeg vil spille flere kamper på rad nå, sier serberen.
Alternativet nå er å bruke Juha Pasoja. I så fall går Frode Bjørnevik inn som stopper ved siden av Arnar Førsund.

Bedre treninger
Arne Erlandsen er uansett fornøyd med å ha flere valgmuligheter. Han tok heller ikke ut noe lag i går. I stedet fikk hele troppen beskjed om å møte klokka fire i dag. Da vil flere spillere få beskjed om at de må se kampen fra tribunen.

- Vi får en helt ny treningssituasjon med alle tilbake fra skade. Det bedrer kvaliteten i tillegg til at fasilitetene også er bedre, sier Erlandsen, og tenker på at han endelig har en god gressbane å trene laget på.

Stoler på Tom
Treningen i går tydet også på at HamKam velger en helt ny venstreside mot Brann.

Vegar Bjerke flyttes over som høyreback, mens Tom Kristoffersen tar venstrebacken etter bare noen få treninger. Pål Strand kan også vippe Adem Güven ut av laget.
- Tom har vært god på de treningene han har vært med på nå. Vi ser an ut ifra hvordan han føler seg, men jeg stoler på Tom, sier Erlandsen.
HamKam-treneren er også fristet av å ta i bruk Pål Strands dødballfot.
- Laget er ikke tatt ut, men Pål Strand er aktuell, sier Erlandsen.

Ny gnist
Med Roman Kienast tilbake som spiss og Juha Pasoja tilbake etter karantene, vil HamKam ha fem nye spillere i førsteelleveren. Og ved å flytte på Vegar Bjerke og Markus Ringberg, er det hele sju forandringer fra laget i forrige seriekamp.

Erlandsen mener dette skal bli starten på en ny giv for HamKam.
- Vi har ikke noe å tape. Vi er i utfordrerposisjon. Og det er ingen som har tro på oss. Den siste treningsuka har vært veldig god, og det virker som vi har fått ny gnist i laget, sier han.
At det er fjorårets serieleder Brann som står på motsatt banehalvdel, ser Erlandsen bare positivt på.
- Brann spiller åpen og underholdende fotball på sitt beste. Det kan bli en bra kamp, sier Arne Erlandsen.
P.S.: Brann får også et nytt lag, men for dem skyldes det skader (se siste fra Briskeby).
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke