15. des
 
Fikk ikke utsatt VIF- kampen
HamKam har fått utsatt hjemmekampen mot Tromsø og håpet også at bortekampen mot Vålerenga 5. juni kunne bli utsatt til høsten. Men Norges Fotballforbund (NFF) sier nei.

Publisert: 30.mai.2008 06.01
Oppdatert: -
HAMAR: - De baserer vedtaket på en regel som sier at man ikke kan utsette to kamper på rad, forklarer HamKam-direktør Truls Haakonsen.
Paragrafen
Slik er ordlyden i paragrafen som NFF mener umuliggjør utsettelse av to kamper på rad:

«Utsettelse kan kun gis dersom det er mulig å omberamme kampen uten at motstanderlaget må spille flere enn to kamper innenfor en seksdagersperiode, og den omberammede kampen kan spilles før nest siste serierunde i sesongen. Klubber kan på dette grunnlag ikke få utsatt mer enn en kamp på rad. »
- Vi trodde vi var i god tro da vi søkte om utsettelse av Vålerenga-kampen. Både Nybergsund og Sandefjord har fått utsatt to seriekamper på rad i vår. Svaret fra NFF går på at det var feil å gi Sundet og Sandefjord to utsatte kamper, sier Haakonsen.

Ikke urettferdig
HamKam fikk utsatt hjemmekampen mot Tromsø fordi Roman Kienast (Østerrike), Juha Pasoja (Finland) og Olivier Karekezi (Rwanda) er opptatt med landslagsfotball.

Karekezi og Kienast er borte 5. juni også, men HamKam må pent spille bortekampen mot Vålerenga uten de to spissene, foruten Juha Pasoja, som har karantene etter tre gule kort.
- Synes du det er urettferdig, Haakonsen?
- Nei, jeg synes ikke det, siden reglene er sånn. Vi har ikke tatt noen utsettelse på forskudd.
PS! Kampen mot Vålerenga på Ullevaal torsdag 5. juni, sendes i TV2 Zebra…
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke