26. jun
EN LØSNING: Blod, svette og tårer, skrev BriskebyBanden. Løsningen er ikke fullt så enkel...
 
Flere veier ut av tåka
HA-sporten har tippet HamKam på 9. plass i eliteserien. Det er et tips vi holder fast ved, selv om HamKam har åpnet farlig dårlig. Vi må 14 år tilbake i historien for å finne verre seriestart av de grønne

Publisert: 29.apr.2008 08:48
Oppdatert: -

HAMAR: I 1994 hadde HamKam ett poeng etter de første kampene. De havnet på 8. plass blant 12 lag.

Så det er håp.
Arne Erlandsen må bare finne veien ut av tåka.

Mangler i alle ledd
HamKam holdt god nok eliteseriestandard mot Viking (3-2) og Lyn (1-2). Kampene mot Glimt (0-2), Aalesund (0-5) og Stabæk (0-2) har avslørt mangler i alle lagledd.

Skader og karantener har så langt vanskeliggjort muligheten til å spille sammen en forsvarsfirer. HamKam har 0-9 i målforskjell på de fem siste omgangene.
Motstanderne har til sammen produsert 32 sjanser mot HamKam i de fem første serieomgangene. 11 av mulighetene har funnet vegen til nota bak Rønningen. Det betyr i praksis at motstanderne scorer på nesten halvparten av sjansene sine mot HamKam!
Typisk var det at Stabæk hadde fire sjanser og scoret to. HamKam slipper inn minst to mål i hver kamp.
Vi etterlyser en forsvarssjef!

Bjerkes sjanse?
Som sentral midtbane holdt Jan Michaelsen og Markus Ringberg bra standard mot Viking og Lyn, Mot Aalesund og Stabæk ble begge slått på tempoet og etter hvert nøytralisert. De dominerte i 1. divisjon i fjor, men er ikke sjefer på samme måte i år.

Jan Michaelsen må pent stå over mot Fredrikstad. Det betyr i praksis at Arne Erlandsen må tenke nytt på sentral midtbane.
Hadde Srdjan Urosevic vært matchklar, kunne han vært et alternativ. Marius Gullerud har også meldt seg på.
Vegar Bjerke har spilt for HamKam i ti år, men har aldri fått en skikkelig sjanse sentralt på midtbanen. Modølen tok godt vare på muligheten han fikk mot Stabæk. Kanskje er han mannen som kan utfordre Kasey Wehrmann i det som godt kan bli en knokkelkamp på midtbanen i Fredrikstad.

Mye fart på benken
Det er 229 minutter siden HamKam har scoret et eliteseriemål. Roman Kienast ser ut til å trenge ei pause. Olivier Karekezi ligner mer en midtbanespiller, spør du meg.

På benken sitter noen typer med noe som HamKam så sårt mangler, tempo. Både Sebino Plaku og Oluwasegun Abiodun er nok fremdeles litt rustne, men er begge noe å tenke på foran FFK-kampen.
Marcus Pedersen begynner også å få farten i kroppen og er sannsynligvis den av fem spisser som er i best form. Han setter de fleste sjansene på treningsfeltet også. Var i en egen klasse i en juniorkamp lørdag. Et lag som trenger sju sjanser for å score, har kanskje bruk for 17-åringen nå.
Bare for å nevne det: Pål Jacobsen gjorde sin debut 15 år gammel…

Flere muligheter
Etter den søplete sesonginnledningen, har Arne Erlandsen fått nok å fundere på. Han ser, som alle oss andre, at HamKam ikke er et temposterkt lag, og at han må kompsenere for manglende fart på andre måter.

Men nå som Håkan Malmström, Marius Gullerud, Vegard Bjerke, Oluwasegun Abiodun, Sebino Plaku og Marcus Pedersen er disponible og i orden igjen, har han flere muligheter.
Og flere veier ut av tåka.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke