16. des
KRIGET: John Anders Rise kom inn etter pause mot Fana torsdag ettermiddag og kjempet godt. Her vinner han duellen om ballen.Foto: Rune Steen Hansen
 
Forberedt på at han må krige for plassen
John Anders Rise (fyller 29 fredag) kommer ikke til å klage hvis han havner på benken i serieåpningen.

Publisert: 23.mar.2017 18.59
Oppdatert: 23.mar.2017 19.43

Fana – HamKam 0–0

I stort sett alle år han har spilt for HamKam, har John Anders Rise vært å regne som det opplagte førstevalget som venstreback, men i år må han regne med mye tøffere konkurranse.

I tillegg til at HamKam har signert den gode venstrebacken Juan Manuel Cordero Santana fra Nybergsund, har Rise også slitt med en lårskade. Det betyr at veien tilbake til førsteelleveren virker lengre enn vanlig for modølen som fyller 29 år fredag. Han debuterte for øvrig for HamKam i 2016 mot Odd.

I treningskampen mot Fana torsdag ettermiddag kom Rise inn som midtstopper etter pause. Den oppgaven løste han fint, men akkurat nå ser det ut som Ruben Alegre og François Yabre er førstevalgene på stopperplass, men Santana har tatt et solid grep om venstrebacken.

Rise ser også selv at han kan falle utenfor laget som starter i serieåpningen borte mot Asker 17. april.

Tåler å sitte på benken

– Det er helt uproblematisk for meg at konkurransesituasjonen er hardere nå. Jeg skjønner godt at det må være sånn. For min del har vinteren vært litt trøblete med småskader, og jeg vet at jeg må spille meg inn igjen på laget, sier Rise rolig til HA-sporten rett etter at Fana-kampen er fordøyd sammen med litt mat.

Han forteller at han føler seg som en moden fotballspiller og forklarer at han tåler å sitte på benken.

– Vi er en fem-seks mann som kjemper om fire plasser bak. Jeg kan godt gi fra meg 10–15 kamper hvis HamKam rykker opp. Samtidig vet jeg at jeg får mye spilletid hvis jeg er god nok, sier han.

– Har vært god nok

Modølen mener han trenger enda noen uker på å finne toppformen. Ikke fysisk, men med tanke på timingen. Og da særlig med tanke på stopperrollen hvor han nå blir sett på som et alternativ.

– Det er ny situasjon at det er tøffere kamp om plassen på laget, men jeg synes jeg har forsvart en plass på laget i alle årene jeg har spilt.

– Kunne du vært en bedre spiller med mer konkurranse de siste årene?

– Det går det bare an å synse noe om, men konkurranse er bra for alle. Jeg stresser uansett ikke nå. Jeg vet at jeg får de minuttene jeg fortjener. Og er det sånn at vi spiller godt og jeg virkelig må jobbe for å komme inn på laget igjen, er det ikke noe som er bedre enn det, sier Rise som karakteriserer kampen mot Fana slik:

– Det var ikke blendende, men vi skapte mest og var det beste laget spillemessig.

– Godt av konkurranse

Trener Kevin Knappen tror både John Anders Rise og Truls Jevne Hagen, som har vært i nesten tilsvarende posisjon på motsatt back de siste årene, har godt av å få hardere konkurranse.

– Det er et styrketegn at det er folk som jager dem også.

– Har de manglet konkurranse?

– Ja, det tror jeg de har. Vi har alle godt av konkurranse sånn at vi må strekke oss litt, smiler Knappen.

Truls Jevne Hagen var for øvrig god på høyrebacken mot Fana, men akkurat nå er han minst like aktuell som sentral midtbanespiller. Det kan se ut som Niko Mickelson, som er på landslagssamling med G18, ligger godt an til å få plassen som høyreback etter en sterk vinter.

Kampen mot Fana ble etter hvert preget av mange bytter, men HamKam burde vunnet etter at de skapte flere store sjanser både før og etter pause.

Nærmest var Kevin Beugre i første omgang med to kjempesjanser. Den ene gikk i stolpen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke