9. des
 
Mendy forstår dem som vil se andre starte på topp
Jean Alassane Mendy (29) er fast bestemt på å lykkes i HamKam, men skjønner de som mener det er på tide at andre alternativer får muligheten fra start nå.

Publisert: 25.jun.2019 16.48
Oppdatert: 26.jun.2019 18.18

Mendys HamKam-historie har til nå vært ganske langt unna en solskinnshistorie. Spissen som før sesongen ble hentet for å bøtte inn mål står foreløpig bare med én nettkjenning etter tolv kamper.

Angriperen har ingen problemer med å erkjenne at det har vært tungt.

– Så langt har det selvsagt ikke gått så bra som man trodde på forhånd. Det har vært en tung periode, men det er bare å jobbe på videre. For min del har jeg aldri opplevd en sesong som denne, sier Jean Alassane Mendy i HA-sportens HamKam-podkast «Stolthet & ære».

Les også: Evaluerte egen jobb i timesvis.

Forstår kritikken

Før 0-2-fadesen mot KFUM mente mange at det var på høytid å la noen andre få muligheten på spissplass. Likevel valgte trenerduoen Gaute Helstrup og Espen Olsen å stå med Mendy fra start.

Etter ti minutter skaffet han straffespark, som han selv brente fra elleve meter. Etter en drøy time ble han byttet ut.

– Jeg fikk straffe, følte meg kald i hodet og klar for å ta den. Jeg har scoret på straffespark hele karrieren, men bommet på denne. Sånt kan skje.

– Hva med selvtilliten din nå etter ett mål på tolv kamper og straffebom sist?

– Det ser jo ikke bra ut med alt som har skjedd til nå. Men jeg nekter å gi opp. Får vi straffe neste kamp tar jeg gjerne den også. Da skal jeg score.

– Forstår du at flere nå vil se andre alternativer starte på topp mot Raufoss?

– Jeg forstår jo de som sier at en spiss som ikke scorer mål bør byttes ut. Samtidig er det opp til trenerne. De gjør en god jobb og har en plan som jeg har stor tro på fremdeles, sier Mendy.

Les også: Sterke reaksjoner etter Kammas skrekk-kamp.

Ber om tålmodighet

Sportssjef Espen Olsen mente tapet mot KFUM sist var som et bunnpunkt for HamKam. Gaute Helstrup erkjente at han hadde hatt mindre framgang med laget enn han så for seg etter et halvt år i klubben.

Mendy føler seg likevel ikke i tvil om at det kommer til å snu.

– Det er ingen grunn for panikk. Vi kommer til å ta poeng i de neste kampene og tror på seier mot Raufoss. Jeg ber om at supporterne fortsetter å støtte oss og har troen på laget. Fansen er veldig viktig for oss, og vi gir alt på hver trening. Folk må ikke bli utålmodige. Jeg lover at det snur, sier spissen, som forsøker å holde seg unna å lese aviser og på sosiale medier.

– Samtidig forstår jeg at det pekes mot spissen som ikke scorer mål, sier han.

Les også: HAs sportsredaktør om KFUM-fadesen.

Har ambisjoner

På lang sikt ønsker han seg tilbake i Eliteserien, der han bøttet inn mål for Kristiansund for noen år tilbake. 

Aller helst som HamKam-spiller.

– Hvorfor ikke Eliteserie-fotball? Og hvor ikke med HamKam? Jeg mener ting ligger til rette for å få til det i denne klubben på sikt. På kort sikt er min plan å levere gode prestasjoner som gjør det enklere for laget å få resultater. Jeg er helt sikker på at det kommer til å funke etter hvert, sier Jean Alassane Mendy.

Hør hele episoden av «Stolthet & ære» på h-a.no, soundcloud eller på iTunes.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke