23. okt
 
Forstyrres av overgangsmaset
Roman Kienast innrømmer at han har problemer med å fokusere på det han skal, nemlig å score mål for HamKam. - Det er vanskelig når alle spør om Viking hele tiden, sier østerrikeren.

Publisert: 23.jul.2008 06:00
Oppdatert: -

HAMAR: Før EM innrømmet Roman Kienast at han hadde vanskeligheter med å konsentrere seg om HamKam.

Ønsket om å delta i mesterskapet på hjemmebane gikk inn på ham.
Men Kienast kom med i troppen, og leverte tre gode innhopp.
Full av selvtillit etter å ha markert seg mot blant annet tyske stjerner, skulle 24-åringen åpne målkontoen for HamKam hjemme i Norge.

Brukt annerledes i EM
I stedet er det blitt litt tilbake til det gamle for den høyreiste spissen.

- Det gikk bra i EM. Jeg vet ikke hvorfor det ikke går lettere i HamKam. Kan hende er det fordi vi spiller på en annen måte her, sier Kienast, som ikke legger skjul på at han gjerne skulle hatt ballen mer i beina.
- Jeg sier ikke at HamKam bruker meg feil, eller at vi bør spille annerledes. Det er litt den norske måten å spille fotball på. Jeg har lært masse av det, som å bruke kroppen mer, og å stikke oftere i bakrom. Men i år har det resultert i en del offside, og ikke i mål for min del.
Kienast topper statistikken over spillere som har gått flest ganger i offside så langt i sesongen.
- Det er ikke bra. Jeg må jobbe med å time løpene mine bedre, og ikke gå så tidlig. Men en av ti ganger er jeg ikke i offside, og i stedet alene gjennom. Men jeg må prøve å fikse på det, sier Kienast.

Ekstra viktig kamp
Nå har han begynt å se fram mot Lillestrøm-kampen på Briskeby, søndag. Men han synes det er vanskelig å fokusere, med alt oppstyret rundt den potensielle overgangen til Viking.

- Jeg prøver å konsentrere meg om HamKam. Alle kamper blir viktige for oss nå, men Lillestrøm-kampen blir ekstra viktig. Vi er inne i en tøff situasjon, som gjør det vanskelig å spille. Det blir ikke noe lettere av at alle spør om Viking på trening, og at 10 journalister ringer daglig. Jeg har ikke hørt noe mer, det har jeg sagt til alle sammen.
Kienast vet heller ikke når det kommer et nytt tilbud fra Stavanger-klubben.
- Agenten min ringer når det skjer noe. Jeg må snakke med ham, men jeg har egentlig sagt at jeg vil konsentrere meg om Lillestrøm-kampen denne uka, sier Kienast, som nå avventer et nytt utspill fra Viking.

Vil beholde Kienast
HamKam-trener Arne Erlandsen uttalte etter søndagens 1-2-tap i Tromsø at han gjerne ser at Kienast fortsetter i HamKam.

- Vi er inne i en vanskelig situasjon, og hovedsakelig ønsker jeg å beholde de beste spillerne. Foreløpig er Roman vår spiller, sier Erlandsen.
På spørsmål om han har luftet sine meninger overfor ledelsen, svarte Erlandsen dette:
- Ja, det har jeg, sa Kamma-treneren, som tidligere har uttalt til HA-sporten at klubben i utgangspunktet ønsker å erstatte østerrikeren, dersom han forsvinner fra Hamar 1. august.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke