23. jul
HAMKAM-SMIL: Morten Kristiansen (i midten) var godt fornøyd i går kveld. Her er han i samtale med Mads Brannstorph og John Anders Rise. Helt til venstre: Finn Jul Paulsen.
 
Fra minus 23 mill. til pluss 25.000
Morten Kristiansen var veldig godt fornøyd da han la fram positive tall på årsmøtet i går kveld. - Vi har alle muligheter nå, sier styrelederen i HamKam.

Publisert: 27.feb.2014 04:13
Oppdatert: -

Her er de harde fakta fra Morten Kristiansen: Ved utgangen av 2010 hadde HamKam 23 millioner kroner i negativ egenkapital. Året etter var det minus 14 millioner, mens det bedret seg til minus 1,8 millioner 31. desember 2012.
Ett år senere var det altså for første gang grønne tall: 25.000 kroner.

Takknemlig styreleder

- Alt er lettere å håndtere nå. Vi slipper å fly etter folk for å få ettergitt gjeld. Jeg er veldig takknemlig for alle som har bidratt til at dette er blitt en realitet, sier Morten Kristiansen.
I 2013 har klubben fått ettergitt ansvarlige lån på 1,8 millioner kroner. 100.000 kroner er konvertert fra ansvarlig lån til øvrig langsiktig gjeld.
Kristiansen og resten av styret har hatt fokus på å komme seg ut av rød sone i lisenssystemet til fotballforbundet. HamKam har vært i rød sone i 36 måneder på rad, og da er kravet å komme seg opp i gul sone.
Nå er altså det i boks.
Briskeby-klubben må ha 65 poeng eller mer i systemet i tre år. Da lukter det eventuelt grønn sone.
Og i dette systemet er grønn den aller fineste fargen.
- Vi er gode på økonomi nå. Det å ansette en økonomileder på heltid, som Finn Paulsen gjerne ville ha, var et veldig klokt grep. Nå vet vi at tallene er riktige til enhver tid, sier Kristiansen, og fortsetter:

God planlegging

- Nå er vi en unik situasjon, bedre enn på mange år. Men det er fortsatt utfordringer knyttet til økonomien, selv om ansvarlige lån er borte og egenkapitalen er positiv. Gjennom 2014 må vi ha en god likviditetsplanlegging for å redusere risiko, sier styrelederen, og fortsetter:
- Nå handler det om å bygge et best mulig fundament for framtida, og legge forholdene til rette for en fortsatt positiv utvikling. Vi vil ha rapporteringskrav med status gul sone til og med 31. desember 2015. På lengre sikt er det avgjørende viktig for klubben å bygge egenkapital for å gjøre HamKam mindre sårbar for uforutsatte hendelser.
HamKam fikk et driftsresultat på 733.702 kroner for 2013, og et årsresultat på 733.896 kroner.
I budsjettet for 2014 ligger det inne et overskudd på 146.000 kroner.
Det er budsjettert med 18,6 millioner kroner i inntekter, hvor 11,1 millioner er sponsorinntekter. Da er det snakk om 8,5 millioner kroner i rene penger, resten er barteravtaler.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke