23. okt
FRAMTIDAS STOL: Slik ser framtidas fotballstoler ut.
 
Framtidas tilskuerstol
Nye Briskeby (og Stabæks Fornebu Arena) blir preget av framtidas tilskuerstoler, med muligheter for TV-monitor i nakkestøtten og plass til brus og potetgull på integrert bord.

Publisert: 11.jun.2008 06:05
Oppdatert: -

HAMAR: Det er et norsk selskap, det Askim- og Leksvik-baserte Seat4you, som har skrevet avtaler om levering av en helt ny type tilskuerseter.

15.000 av dem blir å finne på Stabæks Fornebo Arena.
10.500 - til en pris av fire millioner kroner - skal monteres på nye Briskeby.
Dagens seter på Briskeby skal brukes andre steder neste år. De røde setene skal blant annet til Fart-banen.

Også Premier League
I følge Dagens Næringsliv, skal også en Premier League-klubb ha signalisert at de ønsker å kjøpe 10.000 av de samme stolene, med levering på sensommeren neste år.

- Tribunesliterne vil oppleve fremtides tilskuerstoler på Nye Briskeby, sier arrangementssjef Jørn Nielsen, som har fått v ære med og påvirke prosessen.
- Ja, jeg føler at vi, sammen med Stabæk, har bidratt. Vi har prøvesittet dem, vært i Trondheim på en teknisk bedrift, gitt innspill og foreslått endringer, sier Nielsen om de nye setene, som blir helt spesielle: På stolryggen foran kan det monteres en TV-skjerm, hvor man kan se repriser av kampsituasjoner, situasjonsrapporter fra andre arenaer, tabelloppdateringer, konkurranser, salg av produkter og kioskvarer, og følge spillerens posisjon og løpsmønster. Det kan også bli plass til brus og chips på integrert bord.
Det er ikke bestemt om man skal satse på skjerme på Briskeby.

Pilotprosjekt
Men meningen er, at HamKam, i samarbeid med Norsk Tipping, skal være med i et pilotprosjekt, hvor 100 av de nye stolene skal ha skjermer, hvor man skal teste ut de fleste mulighetene.

Skjermene skal være utstyrt med en trådløs internettforbindelse. Tanken er å holde tilskuerne oppdatert mens de er på kamp.
De nye Briskeby-setene skal festes på skinner, slik at de blir enkle å montere og fjerne.
- Det betyr at man fort kan lage ei ståtribuneseksjon hvis det er nødvendig. Det blir også mye enklere å tilpasse handikapplasser på banen, sier Jørn Nielsen.

Fargen ikke bestemt
Mye tyder på at tre fjerdedeler av nye Briskeby kan være utstyrt med de nye setene til sesongstart i mars neste år.

- Mange har kritisert den svarte og røde fargen på dagens briskebyseter. Hvilke farger får de nye setene?
- De kan leveres i hvilke farger som helst, men vi har ikke bestemt oss ennå, sier Jørn Nielsen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke