14. des
SIGNERTE: Franske Christophe Psyché (25), mens trener Vegard Skogheim tilfreds kunne konstatere at den mulig nye forsvarssjefen er på plass. Her skriver midtstopperen navnet sitt korrekt for journalistene.
 
Fransk midtstopper klar for Kamma
Mens flere spillere ryker ut Briskeby-døra, signerte tidligere Kristiansund-spiller Christophe Psyché (25) fredag for HamKam. - På sitt beste er han et helt forsvar alene, mener trener Vegard Skogheim.

Publisert: 15.nov.2013 13.25
Oppdatert: -

Se videointervju med den nye spilleren øverst

Det var en meget tilfreds Vegard Skogheim som i dag fikk signaturen til Christophe Psyché på kontrakten som binder ham til HamKam for de neste to sesongene.

Fra Cannes-akademi

Den 189 centimeter høye forsvarspilleren er født i Marseille i Frankrike, gikk på fotballakademi i Cannes i sine yngre dager og spilte senest to sesonger for Kristiansund Ballklubb. Før det hadde han et kortere opphold i Løv-Ham i Adeccoligaen.

- Han hadde en meget bra sesong for Kristiansund denne sesongen, og er en spiller som vil bli en bra forsterkning for HamKam, sier Vegard Skogheim.

Håper å rykke opp

Midtstopperen sliter med norsken, men prater godt engelsk. Han beskriver seg selv som sterk, rask og aggressiv i stilen, og tror det skal bli moro på Briskeby i framtiden.

- Jeg er glad for å signere for HamKam, for jeg tror klubben har et godt prosjekt på gang. Jeg håper jeg kan rykke opp med klubben, gliser franskmannen.

- Et helt forsvar alene

Hans nye trener understreker gleden over å få ham inn i sine hvite og grønne rekker.

- Han har duellstyrke, og er en type vi har lett etter. Vi får inn en som tar for seg, og som i sine beste stunder nesten er en hel forsvarsfirer alene.

- Men han har litt å lære også. Ellers hadde han ikke vært her, gliser Skogheim på sitt sedvanlige, skøyeraktige vis.

Kan bli forsvarssjef

Om at valget falt på HamKam, sier Psyché følgende:

- Laget prøver virkelig å spille fotball ved å la ballen gå. Jeg trives også med ballen i beina, forklarer han.

Med Bjerke, Asani og Lie ute, søker klubben hovedsakelig å styrke laget defensivt. Den nye franskmannen kan fort komme til å bli den nye forsvarssjefen, påpeker Skogheim, som ikke vil ut med hvor mye klubben betaler for ham.

- Han koster penger, men ikke skjorta.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke