20. aug
KRITISK: Lukasz Jarosinski, her avbildet under en treningsøkt onsdag, mener han fortjener mer enn de fire stemmene han ble tildelt av avdelingens trenere.
 
Freser mot trenerne: – Hvem er bedre enn meg?
Bare fire av 12 trenere i 2. divisjon avdeling 1 mener Lukasz Jarosinski er avdelingens beste keeper. Hvem er bedre? spør HamKam-keeperen.

Publisert: 22.sep.2017 12:01
Oppdatert: 22.sep.2017 12:06

– Er det bare fire som stemte på meg? Da har de ikke peiling, sier målvakten da han blir konfrontert med resultatene.

HA-sporten har spurt samtlige trenere i 2. divisjon avdeling 1 om hvem de mener er avdelingens beste keeper.

Setter spørsmålstegn

Sisteskansen synes det merkverdig at han ikke fikk flere stemmer, og legger dette til grunn:

– Jeg aksepterer det de mener. Alle har rett til en mening, men har de sett tabellen? Hvor mange mål jeg har sluppet inn, eller antall rene bur denne sesongen? sier han.

Skeids Idar Lysgård og Askers Kenneth Udjus var de to andre keepere som sanket mer enn én stemme hos trenerne.

– Personlig vet jeg at jeg selv er best i avdelingen. Jeg klarer ikke å se hvem andre det skulle vært, sier han, som tidligere har stått i Alta, Hønefoss og Strømsgodset i Norge.

Denne sesongen har han sluppet inn 16 mål på 21 kamper og er den keeperen i landets tre øverste divisjoner med flest kamper uten å slippe inn mål.

– Gode keepere er våkne

Sisteskansen forklarer hva han mener gjør en keeper god.

– Mange keepere, for eksempel på bunnlag, får mye ros fordi de redder mye. Men samtidig slipper de også ofte inn mange mål. Jeg mener de beste keeperne er de som gjør gode redninger i det 90. minutt selv om de ikke har blitt skutt gode gjennom hele kampen. Det handler om å holde seg skarp og våken, sier han.

HamKam har igjen tre bortekamper og to hjemmekamper denne sesongen. Jarosinski forteller at det som betyr noe nå er å sikre opprykk.

Roses av motstanderne

Luke Torjussen er hovedtrener i Bærum. Han var aldri i tvil om hvem som skulle få hans stemme.

– Lukasz har vært solid gjennom hele sesongen. Jarosinski er en jeg har merket meg og som etter min mening er avdelingens klart beste keeper, sier Torjussen.

Finnsnes-trener Bjørn Johansen vurderer Kammas sisteskanse slik:

– Sånn jeg ser det så er han landets beste keeper på feltarbeid og fortjener min stemme, mener han.

– Han har opptrådt som en vinner i kampene mot oss vært veldig ryddig, sier KFUM-trener Jørgen Isnes. Tom Nordlie i Skeid ga også sin stemme til Jarosinski.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke