22. jul
SPILLEKLAR: Ole Amund Sveen er igjen spilleklar for HamKam, og nå satser han på opprykk med Briskeby-klubben.Foto: Mattis Røhne
 
Frisk med YouTube
Da Ole Amund Sveen (23) slet med en overbelastning i ei sene under foten, fant han en original løsning på problemet.

Publisert: 24.okt.2013 04:13
Oppdatert: -

Det var etter at Ole Amund hadde scoret to mål mot Bryne, skaden meldte seg. Han trente nesten ikke de neste dagene og startet på benken mot Elverum.
- Da jeg kom inn ble jeg taklet og fikk et overtråkk på ankelen, og etter det har jeg vært ute av laget. Men nå er jeg spilleklar igjen, og jeg kan ikke få fullrost behandlingen jeg har fått av HamKams fysioterapeut, Kim Westad, fastslår Ole Amund Sveen.

planter fasciitt

- Det var da også Kim som stilte diagnosen på den overbelastete senen. Men det er ikke alltid han har muligheter til å være til stede foran treninger, så jeg ville lære meg selv hvordan foten skulle tapes. Da jeg fortsatt slet med den vonde senen og ikke kunne spille mot Ull/Kisa, satte jeg meg foran PC'n, gikk inn på YouTube og søkte på «planter fasciitt», som skaden heter, forteller Ole Amund.
HA-sportens søk ga over 54.000 treff, men Sveen fant en måte å tape foten på som han prøvde.
- Og det funker bra, så nå er jeg spilleklar igjen, fastslår 23-åringen med bakgrunn i Redalen og Raufoss før han dro til Strømsgodset foran forrige sesong. Der fant Ronny Deila ut at han ville satse på den offensive spilleren som midtstopper, og han spilte da også to meget gode kamper på La Manga. Men da det gikk mot seriestart, ble Kim Andre Madsen spilleklar igjen, og Ole Amund ble henvist til benken.

Kontrakt ut 2014

Denne sesongen har han igjen funnet plassen på midtbanen, og før Ole Amund ble utlånt til HamKam fikk han med seg to eliteseriekamper og begge europacupkampene mot Debrecen.
- Hva med fotballframtiden?
- Jeg har naturligvis tenkt en del på det, men det som er klart er at jeg har kontrakt med Strømsgodset ut neste sesong. Det er det jeg forholder meg til. Det har også vært veldig godt å komme hit. Gruppa er strålende, jeg trives godt med fotballen vi spiller, også har jeg fått roller jeg trives i.
Nå satser Sveen på seriegull med Strømsgodset og opprykk med HamKam.
- Jeg tror begge deler er realistiske. For oss er det viktig at vi fortsetter å spille slik vi kan. Jeg synes Vegard Skogheim har vært veldig dyktig og beholdt roen i laget, sier Sveen, som tror søndagens møte med Strømmen blir selve nøkkelkampen for å sikre kvalikplassen. For direkte opprykk tror han blir vanskelig nå.
 

Se videoen her!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke