9. des
sliten matte: Her har fysio Magnus Nilsen og Francois Yabré egentrening på en høstgul kunstgressmatte 20. september.
 
Frykter at NFF ikke vil godkjenne gresset
Sportslig leder Kai Kristiansen mener HamKam har et av 2. divisjons dårligste kunstgress. Nå håper han og klubben at kommunen kan hjelpe dem.

Publisert: 03.okt.2017 06.33
Oppdatert: 03.okt.2017 11.41

Lørdag ble det klart at HamKam skal spille i 1. divisjon sesongen 2018.

Klubben har allerede begynt å se seg om etter nye spillere. Men nå kommer også en annen utfordring for grønnbuksene: det slitte kunstgresset.

– Vi har blant de dårligste mattene i hele 2. divisjon, og da sier det seg selv hvor dårlig det er i 1. divisjon-sammenheng, sier Kristiansen til HA-sporten.

Må trene andre steder

Han mener klubben har en stor utfordring med banedekket.

– Det vil sette begrensninger for hvor mye vi kan trene der. Det er hardt og dårlig, og det vil gjøre at vi ikke kan trene som normalt på banen, sier Kristiansen.

– Er det så dårlig at det kan gjøre det vanskelig å få lisens?

– Vi er spente på det. Forbundet må svare på om det er bra nok, så har vi et ønske om å få det byttet ut. Etter ti år vil det bli utløst tippemidler, men den tiden har ikke gått. Vi mener likevel at banen er brukt så mye, at vi må ha en bedre matte, sier han.

møter lite forståelse

Konsulent idrett og friluftsliv i Hamar kommune, Jørn Haakensveen, stusser over utspillet til klubben.

– Jeg vet ikke hvilke kilder Kai Kristiansen har for en slik påstand, men vi har ikke fått noen uttalelse fra forbundet som sier at dekket er for dårlig. Hamar kommune har vært i kontakt med Indre Østland Fotballkrets som kan bekrefte at banen på Briskeby langt fra er den dårligste i 2. divisjon. Dekket er cirka fem år gammelt, og vi har ikke foretatt noen funksjonstest siden banen var ny. HamKam var i kontakt med oss for noen år siden, der det ble understreket at kommunen ikke kan søke om tippemidler før det er gått ti år. Hamar kommune kan ikke garantere for økonomisk bistand til utskifting av kunstgresset før den tid.

Haakensveen synes timingen for banespørsmålet kommer noe utidig.

– HamKam har spilt på Briskeby i hele år uten at vi har fått negative tilbakemeldinger verken fra klubben, forbundet, gjestende lag eller delegater. Det har heller ikke kommet signaler om at banen vil være for dårlig for spill i 2018 i 1. divisjon.

Avtalen mellom Hamar kommune og HamKam om Briskeby skal reforhandles før 2018-sesongen, og Haakensveen mener det er naturlig at rehabilitering av kunstgresset blir et tema i disse forhandlingene.

– Hvis HamKam mener at kunstgresset er for dårlig og ønsker å skifte ut dette for egen kostnad er det noe de må ta stilling til snart, for dette kan ikke gjennomføres midt på vinteren. Hamar kommune avventer en formell henvendelse fra HamKam før vi gjør noe mer i denne saken.

Vil prioritere Kamma

Anleggssjef i Norges Fotballforbund, Ole Myhrvold, forteller at NFF vil prioritere et Brisekby-besøk – dersom HamKam tar kontakt med dem. 

Ole Myhrvold tar HamKams skepsis på alvor da han snakker med med HA-sporten.

– Vi er veldig opptatt av at lagene skal ha en bra bane å spille på. Nå kommer HamKam opp til et høyere nivå, der det vil bli mer treninger og mer profesjonelt. Og da må banen være i bra stand.

Han forteller at NFF normalt sett kontrollerer banene etter at cupfinalen er spilt (3. desember).

Men da HA-sporten påpeker at det gjøre prosessen vanskeligere for klubben, svarer Myhrvold følgende:

– Dersom det er problemet, klarer vi å hive oss rundt og få sjekket banen. Det er mange lag, både på kvinne- og herresiden som skal sjekkes, men vi vil alltid gjøre det vi kan for å få sjekket banene så rast som mulig. 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke