5. des
Samtaleemnet: Dommer Ole Gya valgte frispark og gult kort, i stedet for bruk av fordelsparagrafen og Kamma mål. John Anders Rise (t.v.) er uenig, og i bakgrunnen er trenerduoen Svein Inge Haagenrud og Ivar Rønning tydelig forbannet.Foto: Kai Kristiansen
 
Gult kort viktigere enn fordel
På stillingen 0-0 satte Viktor Adebahr ballen kontrollert i mål, men et halvt sekund tidligere hadde dommeren blåst for frispark. Til Kamma!

Publisert: 28.apr.2014 04.00
Oppdatert: 28.apr.2014 04.00

Kamma-benken og spillerne raste mot avgjørelsen, som kanskje fratok et hardt prøvet HamKam poeng på Alfheim.

Kunne ikke vente

- Jeg opplevde at TIL-spilleren taklet HamKam-spilleren altfor tøft. Taklingen kvalifiserte til gult kort, og jeg måtte stoppe spillet for å gi kortet, forklarer dommer Ole Gya til HA-sporten.

- Kunne du ikke sett an fordelen?

- Jeg opplever ikke at HamKam får noen stor fordel. Det går en stund fra den tøffe taklingen til ballen ligger i mål, forklarer dommeren.

TV-bildene viser at det går rundt tre sekunder fra taklingen til HamKams kapteins scorer.

- Jeg skjønner at HamKam reagerte, men jeg opplevde at jeg var nødt til å blåse, og jeg har ikke sett TV-bildene ennå, sier dommeren fra Rogaland.

- Hvordan er følelsen din etter kampen? Mener du det var en god avgjørelse?

- Det ønsker jeg ikke å diskutere i media. Dommerteamet har evaluert kampen og jeg har svart på ditt spørsmål omkring den ene situasjonen, fastslår Ole Gya og avslutter samtalen med HA-sporten.

Følte seg ranet

HamKam-spillerne var naturligvis at en helt annen oppfatning.

- Jeg var helst sikker på at jeg hadde scoret og begynte faktisk å juble for mål, sier Viktor Adebahr, som legger til at dommerinnsatsen gjennom hele kampen ikke var spesielt imponerende.

Likevel er kapteinen mest opptatt av å holde fokus på det eget lag presterte gjennom 90 minutter.

- Det kjennes veldig surt å ikke få med seg noen fra denne kampen. Vi hadde fortjent poeng, mener Adebahr, og legger til at poengene kommer til å trille inn om Kamma fortsetter som mot Tromsø.

Nesten perfekt

- Vi er ekstremt nær å gjøre en optimal bortekamp, og spillerne gjør en god kamp mot en sterk motstander, sier Svein Inge Haagenrud etter sin første seriekamp som sjef for HamKam.

Fra benken fikk han se et bortelag som sto ganske enkelt imot et ubesluttsomt hjemmelag.

Det tok hele 80 minutter før Tromsø skapte sin første store målsjanse mot et svært komptakt og smart HamKam-lag. Da var det ekstra ergerlig at Tromsø sin antatt giftigste mann, Zdenek Ondrasek, satte sjansen i mål og avgjorde kampen. Slik topplag har en tendens til å gjøre.

- Er det også symptomatisk for et bunnlag som HamKam å tape en slik kamp?

- Ja, det kan du gjerne si, men jeg nekter for at HamKam er et bunnlag, smiler Svein Inge Haagenrud og gleder seg allerede til neste bortekamp, Allerede på torsdag mot Ranheim i Trondheim.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke