23. okt
POSITIV: Yngve Hallen ser positive trekk i fotballklubbenes økonomi, men det er mange klubber det lyser rødt for. FOTO: NTB Scanpix.
 
Gult lys for HamKam
HamKam er ute av faresonen.

Publisert: 19.mai.2014 12:58
Oppdatert: 19.mai.2014 13:11

Det lyser ikke rødt lenger på Briskeby. Nå er HamKam kommet i gul sone i fotballforbundets oversikt over hvordan klubbenes økonomi er. Gult lys er det også for Elverum og Kongsvinger.

HamKam kom seg ut av rød sone ved årsskiftet, fikk ny lisens, og klubben fortsetter i gul sone.

HamKam har ligget faretruende til i rød sone siden 2009. Nå er faren over, men grønt lys lyser ikke over Briskeby ennå.

I eliteserien er det Lillestrøm og Stabæk som nå kjører på rødt.

Driftsinntekter

Mandag presenterte fotballpresident Yngve Hallén og klubblisensansvarlig Rune Nordhaug regnskapstallene innrapportert av klubbene i Tippeligaen, Toppserien og 1. divisjon for 2013.

Samlede tall viser at toppklubbene på herresiden fikk redusert sine driftsinntekter med 32 millioner kroner målt mot 2012. Utgiftene økte med 25 millioner kroner i tilsvarende periode. Dette gir et driftsresultat I som ble forverret med 57 millioner. Driftsresultat II, som inkluderer blant annet salg av spillere, viser et underskudd på 44 millioner i 2013.

- Finansielt Oppfølgingssystem (FOS)  gir en god pekepinn på status i klubbene ved avsluttet regnskapsperiode, vi ser likevel at enkeltklubber bør bli flinkere til å budsjettere realistisk. I Tippeligaen og 1. divisjon gikk 13 av 32 klubber med driftsoverskudd i 2013, inkluderer vi omsetning av spillere gikk 21 av 32 klubber med overskudd. Klubber med for høye kostnader må være fokusert på å justere denne ned og sørge for bærekraft i egen økonomi, sier fotballpresident Yngve Hallén til fotball.no.

Positiv utvikling

Fotballpresidenten tror på en positiv utvikling for Toppserien.

- Selv om flere klubber i Toppserien havnet i kategori rød i 2013 viser snittet i ligaen totalt sett et overskudd. De klubbene som har etablerte handlingsplaner følger disse og vil, om utviklingen fortsetter etter hvert etablere bærekraftige økonomier, sier Hallén.

Tippeligaen:

Seks klubber i kategori 3 (grønn sone), åtte klubber i kategori 2 (gul sone), 2 i kategori 1 (rød sone)

1. divisjon:

Seks klubber i kategori 3, ni klubber i kategori 2, en klubb i kategori 1

Toppserien:

Fire klubber i kategori 3, en klubb i kategori 2, fem klubber i kategori 1 (Vålerenga og Stabæk er inkludert i herrelagenes rapportering).

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke