14. des
KAPTEIN: Sander Eng Strand spilte hele kampen da Norges G16-landslag slo Polen 1-0 på Island.
FOTO: RUNE STEEN HANSEN
 
Gunnar Halle: - Sander er en ledertype
Sander Eng Strand spilte hele kampen som kaptein for Norge da G16-landslaget slo Polen 1-0.

Publisert: 30.jul.2017 16.38
Oppdatert: 30.jul.2017 16.44

Norge-Polen 1-0

Det norske G16-landslaget spiller åpent nordisk mesterskap på Island den kommende uka, og de startet sterkt med seier mot Polen som er puljefavoritt sammen med Norge. De to øvrige lagene i gruppa er Nord-Irland og Island.

Denne norske årgangen har gode resultater å vise til, men de tapte 1-0 mot dette polske laget i påsken. Et par forfall fra sentrale norske spillere - blant dem Liverpool-spilleren Edvard Sandvik Tagseth - kunne ha svekket laget noe, men seieren mot Polen viste at det er en bred årgang med flere spillere som holder høyt nivå.

Trives som kaptein

Og i spissen for dem gikk HamKams Sander Eng Strand som kaptein. 16-åringen gikk tøft inn i duellene. Et par feilpasninger i første omgang trakk helthetsinntrykket noe ned, men han bidro også med pasninger som skapte norske målsjanser. Totalt var det en solid gjennomført kamp av HamKam-talentet.

- Vi visste at Polen hadde et bra lag, for vi har tapt mot dem før. Vi fulgte kampplanen bra, så vi må være fornøyd her, sier Sander Eng Strand til HA-sporten.

I Gunnar Halles 4-3-3-system spilte Sander indreløper, men han stabiliserte også midtbanen i større grad utover i andre omgang. Uansett trives han i rollen som kaptein.

- Det er litt mer press, men jeg liker meg i den rollen nå, forteller han.

- Ledertype

Gunnar Halle mener også at han er en solid kaptein for dette laget.

- Vi vet hva Sander står for. Han har en stor arbeidskapasitet. Han var litt ujevn med ballen i første omgang, men så spilte han seg bra opp utover i kampen. Han har vært med fra starten i fjor på G15, og han er en ledertype som gjør de riktige tingene. Han er en som får med seg resten av gruppa, sier Halle.

Den tidligere England-proffen mener for øvrig at dette er et lag som kan klare å kvalifisere seg til EM-sluttspill når den tid kommer.

- Det er en bra årgang, så blir det spennende å se om vi klarer å ta oss videre fra kvalifiseringspulja og til EM, sier Halle.

Tre kamper til

Norge skapte en rekke gode målsjanser i første omgang, men det ble bare ett mål ved Bodø/Glimt-spilleren Runar Hauge etter 30 minutter.

- Vi burde scoret flere mål i første omgang, men jeg synes vi brukte ballen bra. I andre omgang slet vi litt mer med ballen, men vi var gode med ballen da også, oppsummerte Gunnar Halle.

Norge møter Island tirsdag, Nord-Irland torsdag og spiller plasseringskamp lørdag. Alle kampene går i området i nærheten av Keflavik.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke