9. des
TILBAKE: Aziz Idris og Tore Andreas Gundersen er disponible for HamKam mot Sandefjord mandag. Her jubler de med Edmir Asani.Foto: Henning Rugsveen
 
Håper det er slutt på sjukdom og skader
HamKam savner 2012-utgaven av Tore Andreas Gundersen. I fjor scoret han 16 seriemål. I år er det blitt fem. Foreløpig.

Publisert: 21.sep.2013 04.13
Oppdatert: -

Hamar
Blindtarmbetennelse, ankelproblemer, vond hæl og sjukdom. Ja det ene med det andre.
Det har rett og slett ikke gått Tore Andreas Gundersen sin vei denne sesongen. Og når han har vært på banen har 27-åringen slitt med å finne veien til nettmaskene.

16 seriemål i fjor

Da Tore Andreas i fjor ble HamKams toppscorer hadde han med sine 16 fulltreffere i seriespillet et snitt på 0,62 mål pr. kamp. I år er snittet 0,28. Han har spilt 18 av HamKams 23 kamper, men i fem av dem har han kommet inn fra innbytterbenken.

- Vært litt trøblete

Mot Bodø/Glimt måtte han melde forfall på grunn av en kraftig forkjølelse.
- Men jeg er frisk igjen nå, sier Gundersen og hoster.
Han synes både han selv og laget har hatt en litt trøblete sesong.
- Med alle skadene og sjukdommen har jeg liksom ikke kommet ordentlig i gang denne sesongen, mener Gundersen.
Men han har ikke gitt opp håpet av den grunn - verken for laget eller seg selv.
- Laget startet jo veldig bra. Så kom det en tung periode, men vi er fortsatt med, og jeg har fortsatt tro på at det kan bli en bra sesong for oss, sier HamKam-spissen, som så det samme som alle andre via tv-ruta da HamKam tapte 2-0 for Glimt: Det ble skapt altfor få sjanser.

Mange har sånne sesonger

HamKam-trener Vegard Skogheim hadde naturligvis ønsket seg at Tore Andreas hadde fortsatt der han slapp i fjor, men vet at det kan svinge i idretten.
- At en sesong går litt på tverke er noe idrettsutøvere opplever noen ganger. Jeg savner naturligvis fjorårsutgaven av Gundersen, men har forståelse for at det kan gå opp og ned når en er plaget med skader og sjukdom. Hittil har sesongen hans vært litt stang ut, men Tore Andreas kommer tilbake, mener Vegard Skogheim, som har manglet en toppscorer denne sesongen.
At HamKam slet med å komme til gode sjanser mot Bodø/Glimt gir han også Glimt litt av æren for.
- Der møtte vi to meget gode midtstoppere, fastslår Skogheim som har Niklas Tilley Solhaug, Sigurd Bølla og Kristoffer Hagen ute med skader foran mandagens Sandefjord-kamp.

Øvernes og Idris tilbake

Lars Øvernes og Aziz Idris er igjen disponible etter å ha sonet for gule kort mot Bodø/Glimt.
Vegard Skogheim tar ut laget etter treningen søndag ettermiddag, og vil derfor ikke si noe om Idris og Gundersen går inn på laget fra start av mot Sandefjord.
Det han imidlertid kan røpe, er at Lars Øvernes kommer til å vokte buret. Emil Holst er opptatt med EM-kvalifiseringsspill på Kypros med G16-landslaget.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke