11. des
Leken: Her er Simen Bolkan Nordli avbildet under fjorårets 4-0-seier mot Rosenborg 2 borte. Da leverte Ottestad-gutten to målgivende pasninger. FOTO: Bendik Havdal Eriksen
 
Håper godt spill vil gi ham landslagssplass
Simen Bolkan Nordli (17) har to målsettinger for sesongen: Opprykk og landslagsspill.

Publisert: 05.apr.2017 19.28
Oppdatert: 05.apr.2017 19.52

Ottestad-gutten Simen Bolkan Nordli spilte seg til fast plass, og han fikk mye ros sist sesong.

Les også: Forberedt på å måtte krige om plassen

Nå vil 17-åringen, som har unnagjort en god treningsvinter, rykke opp med HamKam. Og Nordli vil ikke bare være en i mengden – han vil opp og fram.

– Jeg ønsker å kunne bidra i enda større grad på banen. Målet er helt klart å rykke opp, og jeg ønsker å score flere mål enn hva jeg gjorde i fjor, sier Nordli til HA-sporten.

trent godt

Nordli er fornøyd med grunnlaget han har fått lagt.

Les også: Hamkam har ikke tapt på 22 kamper

– Det har vært en fin vinter for meg. Jeg ble skadet på slutten av sesongen i fjor, og det gjorde at jeg kunne trene en del fysiske økter. Da vi begynte å trene med laget, hadde jeg trent intervalløkter annenhver dag, forteller han.

Men det er ikke bare HamKam som har fått se unggutten i fri utfoldelse i løpet av vinteren. Han og Nicholas Mickelson var i København og viste seg fram for juniorlaget deres i januar.

– De var veldig positive til både meg og Nicho da vi var der borte. De ga meg ros for at jeg var flink til å komme inn i boksen, og at jeg kunne gjøre ting på små flater, sier han

landslagsaktuell

17-åringen holdt på å komme med på G18-landslaget i vinter.

– Jeg fikk beskjed at jeg var med på laget, men så kom en skadet spiller - som til vanlig er med - tilbake. Og da røk plassen, sier han.

Selv om beskjeden var kjedelig å få, er han klar for å kjempe om en plass i troppen.

– Dersom jeg ikke er blant de 20 beste, er jeg ikke god nok. Og da må jeg bare jobbe hardere for å komme med. Mitt individuelle mål er å komme med og få en samling i løpet av sesongen.

Knappen-ros

Mens tidligere HamKam-trener Kent Bergersen var sparsom med mulighetene til unge Nordli, valgte Kevin Knappen å bruke ham i langt større grad.

– Jeg likte med en gang det jeg så fra Simen, og det var lett for meg å gi ham tillit, sier Knappen, som er fornøyd med utviklingen til balltalentet.

– Simen har utviklet seg mye, og han er nesten som en ny spiller å regne denne sesongen. Det er mye som tyder på at Simen kan bli en leder for oss på banen, men fortsatt handler det om å utvikle seg best mulig, og det handler om å fortsette å bygge kropp, sier Knappen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke