9. des
Blir lagkamerater?: Bildet er fra i fjor da HamKam slo Fredrikstad 2-1 på Briskeby. Nå kan Tore Andreas Gundersen ende opp som FFK-spiller. FOTO: TROND LILLEBO
 
Håper på en rask løsning
Tore Andreas Gundersen (28) er i dialog med Fredrikstad. Han håper på å fortsette karrieren hos de røde og hvite.

Publisert: 30.jul.2014 04.00
Oppdatert: 30.jul.2014 08.57

Gundersen spilte sin siste kamp for HamKam mot Ull/Kisa 19. juli og har etter den tid levd rolige dager i jakten etter å finne en ny klubb å spille for.

Etter det HA-sporten erfarer har både Hønefoss og Ull/Kisa spurt seg doe om spissen, i tillegg til Fredrikstad.

Sistnevnte er uansett det som frister mest for Gundersen. Han håper på en snarlig løsning, for å komme i gang med fotballtrening igjen.

Føler seg ønsket

- Jeg har noe på gang, og prøver å finne en snarlig løsning. Håper at noe skal skje i løpet av uka, men det vet jeg ikke riktig ennå, sier Gundersen.

Han bekrefter at det er i Fredrikstad han aller helst vil bli å finne framover.

- Jeg har jo funnet klubben som jeg ser for meg å fortsette i, og det er Fredrikstad. Det er den klubben som er mest aktuell nå, men jeg må bare vente og se. Vi er i dialog, sier han.

Fredrikstads trener, Håkon Wibe-Lund, kjenner Gundersen meget godt fra før. Begge har nemlig en fortid i Kongsvinger, der de spilte samtidig i noen år.

- Det er Håkon jeg har pratet med. Jeg har i hvert fall fått signaler om at jeg er ønsket i klubben, men det står vel på det økonomiske. Jeg har skjønt det som om klubben jobber med å hente noen ekstra krefter, sier Gundersen, som bruker sine arbeidsledige dager på å trene, fiske og å ta livet med ro.

- To muligheter

Geir Bakken er daglig leder i Fredrikstad fotballklubb. Han ønsker ikke å gå nærmere inn på mulighetene for at Gundersen ender opp i Vestfold-klubben.

- Vi gir samme svar til alle som svirrer rundt, og det er at vi ikke kommenterer angående enkeltspillere, sier Geir Bakken, og fortsetter:

- Tore Andreas kjenner jo vår trener godt. De to har pratet sammen, sier han.

På generelt grunnlag forteller Bakken likevel om situasjonen i Fredrikstad og hva som må til for at nye spillere kan kunne komme inn portene.

- Vi har nå 21 spillere på kontrakt, men ønsker i utgangspunktet 20. Dermed må enten en noen spillere bli borte, eller så må vi ha hjelp av eksterne økonomiske muskler for å hente spillere.

Etter mandagens seier over Kristiansund henger Fredrikstad for alvor med i kampen om direkte opprykk, med kun fire poeng opp til Tromsø på andreplass.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke