15. des
SNUBLET: HamKam og John Anders Rise har snublet bort 12 poeng av 24 poeng mot de fire lagene som rykket ned denne sesongen, blant annet mot Follo borte, hvor det ble tap.arkivfoto: Trond Lillebo
 
HamKam gode mot gode, svake mot svake
De fire lagene som rykket ned fratok HamKam sjansen til å kjempe om direkte opprykk. Mot de andre topplagene var Kamma best av kvaliklagene.

Publisert: 05.nov.2013 12.23
Oppdatert: -

Vard Haugesund, Kongsvinger, Follo og Elverum var ikke gode nok over 30 seriekamper, og rykket alle ned fra årets 1. divisjon.

De fikk likevel stor innvirkning på opprykksstriden. Se bare på tabellen for hvordan de seks topplagene i årets serie gjorde det mot bunnlagene som rykket ned:

Bodø/Glimt (1) 22
Ranheim (4) 19
Mjøndalen (6) 18
Hødd (3) 17
Stabæk (2) 15
HamKam (5) 12

HamKam mistet med andre ord ti poeng mer enn Glimt, og Ranheim som knep fjerdeplassen ett poeng foran Kamma, tok ni poeng mer.

Grønnbuksene tok bare 12 av 24 mulige poeng mot bunnlagene.

Fire lokaloppgjør

- Det er vanskelig å gi noen god forklaring på det, annet enn at vi spilte fire lokaloppgjør mot bunnlagene. De kampene lever ofte sitt eget liv. At vi «mistet» to poeng mot Elverum, og ett poeng mot Kongsvinger er rett og slett bare for dårlig. Men jeg er sikker på at vi ikke tok for lett på noen av kampene, men vi møtte et par av lagene da vi var i dårlig form, sier visekaptein John Anders Rise.

- Kan det være vanskeligere å spille mot disse lagene fordi de har som hovedfokus å forsvare seg mot HamKam?

- Det kan være en mulighet, men flere lag har ligget lavt mot oss, og da har vi taklet det bra.

Vant tre av fem borte

Hvis vi glemmer bunnlagene, og ser på bare toppkampene mellom de seks beste lagene, kommer HamKam bedre ut:

Bodø/Glimt 20
HamKam 14
Stabæk 13
Hødd 13
Ranheim 12
Mjøndalen 11

Også her er Bodø/Glimt overlegne, mens HamKam tar en knepen andreplass i et jevnt felt.
Legg til at laget slo Stabæk, Ranheim og Mjøndalen på bortebane, så har HamKam vist at de takler utfordringen som venter i kvalifiseringen, en tøff bortekamp som kan bli premiert med en ny tøff bortekamp.

- Det har vært helt utrolig jevnt i toppen, og resultatene har variert voldsomt i år. Jeg tror vi har vært i god form når vi har møtt noen av de beste lagene, og har vært flinke til å prestere når vi måtte. Bortsett fra søndag. Vi ergrer oss fortsatt litt over den kampen, men vi er veldig revansjesugne og har en klar teori om hva som venter onsdag, og hva vi skal gjøre. Men jeg røper ikke det nå, ler Rise.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke