23. okt
SIGNERT: Kevin Knappen (venstre) med sin nye spiller Kristian Lønstad Onsrud.
FOTO: JACOB SUNDBLOM NYGAARD
 
Knappen fikk sin mann: - Har ønsket han i mange år
Kristian Lønstad Onsrud (23) har vært ønsket av Kevin Knappen siden han var Elverum-trener. Nå er han HamKam-klar.

Publisert: 04.des.2017 12:21
Oppdatert: 04.des.2017 14:41

- Jeg har jaktet Kristian lenge, forteller Kevin Knappen. 

- Helt siden jeg var i Elverum har jeg vært tett på han. I Brumunddal prøvde jeg også å hente Kristian, så jeg er veldig glad for at han er en del av HamKam nå, sier HamKam-treneren.

LES OGSÅ: Melgalvis fikk NFF-kritikk

Vil produsere mål

Midtbanespilleren ser på seg selv som en løpsvillig boks-til-boks-spiller. Han legger likevel ikke skjul på at han trives best når han driver framover i banen.

- Selv føler jeg meg vel aller best på den offensive biten. Jeg ønsker selvsagt å bidra med både mål og målgivende, men kommer til å ta jobben hjemover på banen også, sier Lønstad Onsrud.

Knappen har etterlyst flere mål fra midtbanen.

- Det vil Kristian gi oss. Jeg er trygg på det, sier han.

- Hva tenker du om at treneren åpenbart tror på deg, og har jaget deg i lang tid?

- Det er veldig betryggende.

Han har signert en toårskontrakt.

LES OGSÅ: Hevder Nilsen ga fingeren til Storhamar-fansen

Midtbanegeneral

Tidligere har HamKam ytret at en midtbanegeneral står øverst på ønskelista. Lønstad Onsrud er mannen, bekrefter Knappen.

- Det var jo store ord. Om jeg er en general vet jeg ikke. Men jeg stiller krav til meg selv og omgivelsene, sier 1994-modellen.

- Han har mange gode kvaliteter, blant dem at han krever mye. Her vet vi hva vi henter, og det er ikke noe "dill-dall". Han har gått foran i Raufoss og vært toneangivenede der. I fjor ble han kaptein og det var helt naturlig i forhold til hans væremåte, sier Knappen, som legger vekt på at spilleren fremdeles er forholdsvis ung og lokal.

- Derfor passer han vår profil helt ypperlig.

Raufoss-rivaleri

HamKam og Raufoss er bitre rivaler, og 23-åringen innrømmer at han tenkte på det.

- Jeg har kommet fram til at jeg ikke kan legge så mye vekt på det. Tankene om rivaleriet dukker selvsagt opp, men jeg føler det har blitt noe utvasket med årene. Folk hjemme støtter valget mitt og jeg gleder meg til å gripe fatt på denne spennende muligheten, sier han.

HamKam-treneren mener de henter en ambisiøs spiller.

- Vi håper at han ønsker seg videre også fra HamKam. Vi ønsker ambisiøse spillere og nå var dette et riktig valg i hans karriere, mener Knappen.

Lønstad Onsrud er fra Gjøvik, men har spilt for Raufoss siden 2012. I 2016 var han sentral for de gule og svarte i 1. divisjon, slik at han har erfaring fra nivået han nå skal spille på.

I 2017-sesongen scoret midtbanespilleren åtte mål i 2. divisjon.

Kevin Knappen er dermed i gang med å bygge et lag som skal være slagkraftig i 1. divisjon. Fra før av har han gitt uttrykk for at hvert ledd skal styrkes før fotballsesongen ruller i gang. Nå er altså den første brikken på plass.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke