16. jul
SAMARBEID: HamKam og Brumunddal skrev i går under en samarbeidsavtale med mål om å utvikle fotballen på Hedmarken. Fra venstre: Svein Inge Haagenrud, Erik Wettermark, Tom Søgård, Finn Paulsen, Vegard Skogheim.
 
HamKam og Dala har inngått samarbeidsavtale
Fotballgruppene i HamKam og Brumunddal har som mål å utvikle fotballen på Hedmarken. Det ønsker de å gjøre sammen.

Publisert: 27.jan.2014 12:59
Oppdatert: -

Ledelsen i HamKam og Brumunddal skrev i går under på et historisk dokument, som forplikter klubbene å samarbeide. I fellesskap ønsker begge klubbene å legge bedre til rette for at regionen skal ha et lag med i norsk toppfotball gjennom HamKam og samtidig ha Brumunddal som et etablert lag i 2. divisjon.

- Vi har et felles mål om å utvikle fotballspillere, og selv om vi er enige om at HamKam skal være toppklubben, skal det være sund konkurranse oss imellom. Jeg kan ikke husket at HamKam og Brumunddal har samarbeidet slik tidligere, sier HamKam-trener Vegard Skogheim.

Ifølge avtalen skal det være løpende vurdering av spillere i begge klubber i forhold til hva som er best for å utvikle enkeltspillere på kort og lang sikt. Samtidig skal de sikre kvalitet nok i lagene slik at de holder de posisjonene som er nevnt i hovedmålsettingen.
De skal se på ulike utlånsmodeller som skal gavne og sikre både spillere og klubbene.
Et annet punkt går på hvordan klubbene kan bruke hverandres kompetanse, og de vil i fellesskap drive kompetanseutvikling på flere nivåer og lage møtesteder som ivaretar dette. Her snakkes det om trenerkompetanse, utveksling av erfaring, spillerutvikling satt i system, videoanalyser med mer.

I det hele tatt ser ikke klubblederne noen begrensning i hva de etter hvert kan samarbeide om.
- Det er en elastisk avtale, og også administrasjonen er særdeles positiv til et slik samarbeid, sier HamKams daglige leder Finn Paulsen.

Dalas sportslige leder, Tom Søgård, ser fram til dette, og selv om samarbeidet mellom Brumunddal og HamKam ikke har vært det aller beste tidligere, så er det historie nå.

- På det første møtet ble vi enige om å legge fortiden bak oss. Verden er litt større enn bare Sveum, og dette samarbeidet ser vi virkelig fram til, sier Tom Søgård.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke