9. des
Jacob Egeris er klar for Kamma. FOTO: Jacob Sundblom Nygaard
 
Knappen om signeringen: - han er en kvalitetsspiller
Jacob Egeris (27) skal spille for HamKam de neste fem månedene. Ståle Solbakken mener signeringen minner om legenden Peter Sørensen.

Publisert: 28.jul.2017 15.39
Oppdatert: 28.jul.2017 22.20

- Jeg er veldig glad for å være her og gleder meg stort til å komme i gang, sier dansken til HA-sporten.

Han ankom Briskeby ved 14.30-tiden fredag. Der skrev han under på en kontrakt som strekker seg ut sesongen.

27-åringen var klubbløs etter å ha brutt kontrakten med Velje Boldklubb fra nivå to 14. juni. Da hadde han vært i klubben i én sesong og spilt 28 kamper.

Kan rekke Asker

Nå jobber HamKam på spreng for å få nysigneringen klar til søndagens kamp mot Asker.

- Vi vet ikke om han blir klar til søndag. Det jobbes hardt for å få alle papirer gjennom til Danmark også tilbake til NFF. Vi gjør alt vi kan for at han skal bli klar for spill, sier Kevin Knappen.

Ny posisjon

I Danmark har han figurert desidert mest som midtstopper.

- Først og fremst har jeg spilt midtstopper, og det er favorittposisjonen min. Likevel er jeg åpen for å bidra andre steder på banen, sier han.

HamKam-trener Kevin Knappen forteller at Egeris er tiltenkt en dyp rolle på midtbanen.

- Etter det vi har sett selv og hørt fra andre, er jeg sikker på at han vil takle den nye rollen helt fint. Han kommer til å spille på midtbanen, og med hans rutine vil det gå helt fint, sier treneren.

Ståle Solbakken har bidratt for å dra i land avtalen. FC København-treneren mener signeringen minner om Peter Sørensen i sin tid.  Sørensen ble hentet som midtbanespiller, men det viste seg raskt at den store dansken slet med tempoet. Han endte til slutt opp som tippeligaens beste midtstopper og HamKams store kaptein.

- Jeg har snakket med trenere som har hatt ham. De sier han løper bra og at han har spilt defensiv midtbane i en del kamper også. Og så må vi huske på at han kommer fra nivå en og to i Danmark. Det er ikke mer enn et år siden han kom inn for Viborg mot FC København. Han kan nok også være en type som bidrar i garderoben også. Han er en profesjonell type, sier Solbakken til HA-sporten.

Ledertype

Den høyrebeinte spilleren beskriver seg selv som en ledertype.

- Jeg er ikke redd for å si det jeg mener og ser på meg selv som en leder på banen. Dessuten vil jeg tilføre rutine, duellstyrke og hurtighet til laget.

Kamma-treneren er overbevist om at klubben har truffet bra med sin siste tilvekst.

- Ingen tvil om at han vil styrke oss. Jeg er helt sikker på at vi har fått en kvalitetsspiller, sier Knappen, og legger til:

- Det er ikke slik at han skal kjøre tunneler og trikse til tusen. Han skal være en ryddegutt for oss.

Den 1,85 cm høye spilleren står bokført med 32 kamper i den danske toppdivisjonen Superligaen. Han har vært innom Lyngby, FC Nordsjælland og Viborg FF før han kom til Velje.

Ønsker flere

Knappen ytret tidlig et ønske om å forsterke stallen nå som høstsesongen er sparket i gang. 

Med usikkerheten rundt kaptein Franck Semou, som er sykemeldt i en måned, var det naturlig for HamKam å lete etter en spiller som kunne fylle tomrommet.

Klubben jobber fremdeles med å få på plass én spiller til i sommer. 

- Det jobbes for å få på plass en offensiv spiller. Vi håper det kan skje noe der i neste uke, sier Kevin Knappen.

Samtidig har han signalisert at det vil skape ringvirkninger da spillere hentes inn. Unggutter som har slitt med spilletid i vår får større mulighet til å lånes ut for å få mer spilletid. Mathias Aasand Pedersen kan være førstemann ut, og ender etter alle solemerker opp i Brumunddal.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke