14. des
Morten Kristiansen.
 
HamKam søker ny trener
HamKam har startet jakten på ny trener. Målet er å ha trener klar ved utgangen av oktober.

Publisert: 06.okt.2014 12.44
Oppdatert: 06.okt.2014 15.04

HamKam er forlengst klare for nedrykk til 2.divisjon. Etter en sesong med flere trener-skifter leter de nå etter en ny trener.

HamKam jobber med det sportslige veikartet og rammene for fremtiden, skriver klubben i en pressemelding.

Den påbegynte prosessen skjer i tettsamarbeid mellom HamKam yngres og HamKam fotball. Utlysning av rollen som hovedtrener er en del av denne prosessen.

Strategiprosess

- En strategiprosess vil ta tid for å få detaljer på plass, men vi har noen tydelige arbeidshypoteser som peker i retning av fokus på utvikling og klubbprofil, sier styreleder i HamKam fotball, Morten Kristiansen.

HamKam fotball vil samarbeide tett med HamKam yngres i dette arbeidet for å finne frem til de gode samarbeidsformene som gir mest mulig fotball per krone.

Kontinuitet

- Vi har jobbet med tre rollebeskrivelser; talentutvikler/sportslig ansvarlig, trenerkoordinator og hovedtrener. De to første rollene vil være med faste ansatte mens hovedtreneren vil engasjeres på kontrakt, sier Morten Kristiansen. Ved å ha faste ansatte i de to nevnte rollene vil klubben sikre kontinuitet og bidra til at det sportslige fundamentet og klubbprofilen ligger fast uavhengig av hvem som er hovedtrener.

Utviklingsfokus

- Vi ønsker å skape gode muligheter for å bli god fotballspiller i HamKam og vi ønsker å bidra til at hele regionen og fotballkretsen totalt sett blir bedre. Det skjer mye positivt i forhold til kompetansemiljøer i Hamar-regionen som jeg er overbevist om at gir muligheter. Wang Toppidrettsgymnas, Input Hamar, Olympiatoppen, fotballkretsen, Toppfotballsenteret og kompetanse som finnes i klubbene i regionen gir oss store muligheter, sier styrelederen.

I utlysningen av hovedtrenerrollen framgår det at HamKam leter etter kandidater med utviklingskompetanse og med erfaring fra talentutviklingsarbeid på høyt nivå.

Klubbprofil

- Vi skal ikke foregripe utfallet av en strategiprosess, men det er en målsetting at vi gjennom dette arbeidet får et resultat som gir en tydeligere klubbprofil. Hva skal HamKam være og hvem er vi til for? Dette er spørsmål som kan virke banale. Det er i bunn og grunn nettopp dette en strategiprosess skal handle om, sier Kristiansen. Strategiprosessen vil bidra til å avklare rammene for en tydelig klubbprofil. Kontinuitet, utvikling og en sportslig ambisjon om å kvalifisere for spill på øverste nivå vil være overskifter som kan prege en klubbprofil.

- Sesongen 2014 er snart historie og vi vil slå en strek over den raskest mulig. Vi skal heve hodet å se fremover. All dramatikken i denne sesongen gir oss en mulighet som vi må gripe med stort begjær og som vi må utnytte så langt det er. Det skal aldri være noen tvil om at HamKam alltid vil ha en ambisjon om å spille på øverste nivå, sier styrelederen.

Tro på framtida

- Vi har mange muligheter og vi ønsker å involvere bredt i strategiarbeidet. Vi vil ha noe ambisiøst å strekke oss etter og sammen skal vi bygge framtida, sier Morten Kristiansen.

Hovedtreneren i HamKam Fotball vil være leder og sportslig ansvarlig for en A-lags avdeling bestående bl.a. av 20 – 24 spillere, assistenttrener og keepertrener. I tillegg vil stillingen innebære et tett samarbeid med et støtteapparat bestående av lagleder, fysioterapeut, lege, materialforvalter osv.

- Vi leter etter en hovedtrener som til enhver tid søker både faglig og personlig utvikling for på best mulig måte å kunne utvikle spillerne i tråd med klubbens målsetninger. Foruten det sportslige lederansvaret for A-laget vil hovedtreneren være en av klubbens mest synlig ansikter utad ut i mot lokalt næringsliv, samarbeidspartnere, naboklubber, samt lokale og nasjonale medier.

HamKam  søker en person som har evnen til å skape en god prestasjonskultur, utvikle gode holdninger og oppnå resultater gjennom å motivere, inspirere og samarbeide. HamKam Fotball skal være en spillerutviklingsorientert klubb og ønsker å gi regionale talenter et solid og konkurransedyktig sportslig tilbud.

Kvalifikasjoner

HamKam søker en hovedtrener med følgende kvalifikasjoner:

* UEFA A-lisens eller høyere.

* Erfaring fra Tippeliga, 1. divisjon eller tilsvarende nivå som spiller og / eller hovedtrener er ønskelig.

* Organisasjonserfaring: A. Erfaring fra Tippeliga, 1. divisjon eller tilsvarende nivå. B. Erfaring fra Tippeliga, 1. divisjon eller tilsvarende nivå med en klar plan for utviklingsavdelingen og som kan vise til resultater i form av spillere til yngre landslag.

* Personlige egenskaper: tydelig – uredd – inkluderende.

Søknadsfristen er 20. oktober.

- Jeg håper vi har vår nye hovedtrener klar ved utgangen av oktober, sier Morten Kristiansen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke