16. des
 
Fem poeng etter halvspilt serie
(HamKam - Strømmen 1-1) HamKam ledet lenge, men Strømmen utlignet like før slutt. Se høydepunktene fra kampen i vinduet over.

Publisert: 22.jun.2014 16.38
Oppdatert: 23.jun.2014 13.47

Med poengdeling mot Strømmen står HamKam med fem poeng etter vårsesongen. Kveldens kamp mot Strømmen kunne ha bikket begge veier, men endte 1-1.

- Klarte ikke gjennomføre i 90 minutter

Det var en smått skuffet Peter Sørensen som kom i Corner-studio etter kampen.

- Vi klarte ikke gjennomføre i 93 minutter, sier Sørensen som ikke har hatt det lett på treningsfeltet den siste tiden.

- Det har vært tungt, vi har hatt 11-12 spillere på trening. Og det er mange som spiller med smerte i dag, det viser en flott moral og en sterk karakter, i en tid hvor vi ikke har hatt medgang, sier Sørensen.

Kjedelig førsteomgang

Den første halvtimen på Briskeby var sjansefattig og til tider kjedelig. Men etter en drøy halvtime ble Strømmens kaptein Steinar Strømnes felt av Henrik Lehne Olsen. Dommer Ole Gya var ikke i tvil, og ga Strømmen straffe. Heldigvis for HamKam satt Mustapha Achrifi straffen utenfor.

Kamma så ut til å få en boost av straffebommen, og gikk nærmest rett i angrep. Kun minutter etter straffemissen fikk Pekka Lagerblom servert ballen på 20 meter av Håkon Aalmen og banket til. Skuddet skiftet retning i en Strømmen-forsvarer og satte Haraldur Bjørnsson ut av spill.

Sjanse på sjanse etter pause

Omgangen etter hvilen ble langt mer fartsfylt, men det var bortelaget som førte an på Briskeby. Lars Øvernes ble kåret til HamKams beste, og med god grunn. Sisteskansen vartet opp med flere gode redninger, og fikk også hjelp av stolpen når det trengtes.

Med straffemiss og stolpetreff til tross ledet grønnbuksene. Det så lenge ut til at de mye omtalte marginene endelig skulle bikke i HamKams favør. Men Strømmens innbytter Igor Mirceta ville det annerledes og dundret ballen i nettaket etter en av bortelagets mange dødballer kun få minutter før slutt. På tampen kunne begge lag avgjort, og nærmest var Magnus Sylling Olsen med en heading som Bjørnsson i Strømmen-buret reddet mesterlig.

Skuffet tross god kamp

HamKams beste spiller i kveld, Lars Øvernes var virkelig klar for tre poeng mot Strømmen, og var utrolig skuffet etter kampen.

- Det hjelper lite at jeg er god i dag. Jeg var veldig klar for å juble over seier i dag og vi var innstilt på å ta ferie med tre poeng, det var nære, men akkurat ikke godt nok, sukker Øvernes.

Tore Andreas Gundersen jobbet og slet mot Strømmen, men nok en gang måtte spissen gå av banen uten scoring.

- Vi kjemper det vi kan i dag og vi tar med oss det vi klarer. Alle som sitter i garderoben har gitt alt, det holdt til ett poeng, sier Gundersen som fortsatt øyner håpet om å overleve i Norges nest øverste divisjon.

- Det er fortsatt mulig, men det blir en kamp for å overleve, sier Gundersen som tror han og lagkameratene har godt av litt ferie.

- Det trenger vi for å restituere. Vi får se på VM å hente litt inspirasjon avslutter Gundersen. 

HamKam stilte følgende lag (4-4-2):  Lars Øvernes - Torgeir Strand Osmo, Håkon Aalmen, Christophe Psyché, John Anders Rise - Magnus Sylling Olsen, Pekka Lagerblom, Viktor Adebahr, Henrik Lehne Olsen - Kristian Eriksen, Tore Andreas Gundersen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke