17. jul
SKUFFET: Kevin Knappen var en såret mann etter 1-0-tapet mot Nybergsund. En kamp han kategoriserer som «årsverste». Grønnbuksene produserte kun én målsjanse i løpet av 90 minutters spill.
 
Har kun vunnet to av seks borte
HamKam sliter med å vinne tette og jevne bortekamper. Det bekymrer Kevin Knappen en smule.

Publisert: 02.jul.2017 14:25
Oppdatert: 03.jul.2017 06:15

Nybergsund – HamKam 1–0

Så langt denne sesongen står HamKam med to seire, to uavgjort og to tap på bortebane.

Den statistikken er langt fra god nok, mener Kevin Knappen.

– Nei, den statistikken kan ikke være 50–50. Vi må vinne mer enn vi gir bort av poeng på bortebane.

Han er imidlertid ikke veldig bekymret. Til tross for årsverste mot Sundet, og spillere som allerede så ut til å ha tatt sommerferie, er Kamma fremdeles serieledere i sin avdeling, med ett poeng mer enn tabelltoer Alta.

– Ikke vært gode nok

– Hvis du ser på bortestatistikken tilbake i tid, så har den vært god. Men vi har gjort et par dårlige borteprestasjoner, og de kampene vi har tapt, de har ikke vært gode nok, forteller Knappen.

– Hvorfor vinner dere ikke flere bortekamper?

– Jeg føler vi er ganske trygge og gode på bortebane, og da kan du også se uttellingen borte mot Skeid (4-0-tap), hvor vi burde ha vunnet ut fra sjansestatistikken. Jeg tror nok det er litt tilfeldig. Men i dag er det ingen tilfeldighet at vi taper, sukker Knappen minutter etter kampslutt mot Nybergsund.

Søndag satte han kurs for tyrkisk sommervarme for å lade opp foran høstsesongen som sparkes i gang om tre uker.

Flere spillere på blokka

Før den tid håper HamKam-treneren å ha fått på plass en eller flere nysigneringer.

Denne uken har han hatt Oskar Johannes Løken og Thierry Dabove på prøvespill, men foreløpig er det ingenting konkret rundt disse, annet enn at de fremdeles er to interessante navn.

– Vi vurderer begge to, men vi vurderer også andre spillere. Både spillere på kort og lang sikt, og det må vi gjøre når vi er HamKam.

Det viktigste er imidlertid ikke å hente stallfyll, men spillere som hever nivået i startelleveren med en gang, forteller han.

Knappen forteller at de har en håndfull spillere de vurderer i øyeblikket, og han er enn så lenge ikke sikker på om det blir snakk om å hente spillere på lån ut sesongen, eller på lengre kontrakter.

– Ofte er det ikke vi som avgjør slikt, men det fine hadde vært å finne en som kan bidra over tid.

– Hvor viktig er det å få på plass forsterkninger?

– Det viktigste for meg er at vi som er her allerede presterer godt nok. Vi har en god stall og et godt lag, så først og fremst må vi prestere bedre. Får vi en tilvekst, så vil det også hjelpe oss litt.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke