19. jun
Landslagsspiller: Kamer Qaka spiller på Raufoss og er tatt ut på G18-landslaget som skal møte Irland denne måneden. Foto: Asbjørn Ri
 
Her er de aller beste
Spillerutvikler i IØFK, Lena Tyriberget, har plukket ut de hun synes er av de mest spennende ungguttene i kretsen. Alle spiller på nivå tre.

Publisert: 03.aug.2013 04:13
Oppdatert: -

HA-sporten har de siste dagene satt søkelyset på HamKam og klubbens talentutvikling. Hamar-klubben har fått både kritikk og tatt sjølkritikk for at jobben som gjøres i dag ikke er god nok.
Lena Tyriberget sin liste over spennende unggutter er en blanding av spillere HamKam kjenner godt og spillere som klubben kjenner noe mindre til.

Landslagsspiller

Kamer Qaka (født i 1995) spiller på Raufoss. Spissen fra Brandbu har vært innom Vålerenga en periode, men er nå tilbake på Toten. Qaka er tatt ut på Norges G18 landslag som skal møte Irland i august. Har kontrakt med Raufoss ut 2015.
Feisal Ahmed Hassen (1997) er en ung, hurtig og teknisk god kantspiller/spiss som også spiller på Raufoss. Han kun spilt tre år med organisert fotball og en rekke av eliteserieklubbene følger ham. Kontrakt med Raufoss ut 2015.

Salgsobjekter

Sportssjef i Raufoss, Espen Haug, mener både Qaka og Hassan er spillere som vil havne i større klubber.
- Vi har kontrakt med begge ut 2015-sesongen og vet at begge følges nøye av mange eliteserieklubber, forteller Haug som håper å tjene penger på eventuelt salg av disse.

Sundet-duo

Erik Næsbak Brenden (1994) midtbanespiller for Nybergsund. Brenden har vært på treningsopphold i både Molde og Strømsgodset, uten at eliteserieklubbene valgte å hente midtbanespilleren. Har kun kontrakt med Nybergsund ut 2013 og har vært i Kammas søkelys tidligere.
Sæming Graff Nygård (1995) spiller sentralt på midten for Nybergsund og har for første gang opplevd litt motgang denne sesongen. Har kontrakt med Nybergsund ut 2014.
- Klubber har allerede meldt sin interesse for Erik Næsbak Brenden, sier far og trener, Ola Brenden.

Kamma følger med

Knut Hagen i HamKam har fulgt de lokale talentene for HamKam en årrekke, og har stort sett kjennskap til Lena Tyribergets talentliste.
- Jeg så Kamer Qaka spille landskamper på La Manga i vår. Hassan husker jeg som strålende unggutt på Gjøvik, mens Brenden og Nygård er spillere vi har fulgt over noen år, sier Knut Hagen til HA-sporten og legger til at han og HamKam er langt mer til stede enn hva Lena Tyriberget hevdet overfor HA tidligere denne uka.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke