18. jul
TRÅR TIL: HamKam-vennene Truls Nordby Johansen, Truls Haakonsen og Ståle Solbakken stiller opp for HamKam.
 
Ikke rom for å feile
Seriefavoritt: Med kontroll på økonomien, kan HamKam sikte mot opprykk.

0
Publisert: 03.mar.2016 06:45
Oppdatert: 03.mar.2016 06:52

For utenforstående kan et underskudd på nesten 800.000 kroner og en negativ egenkapital på over 2,1 millioner kroner virke som nok et dårlig årsresultat på Briskeby, men i praksis er klubben i balanse og har alt på stell før de skal sette kursen mot opprykk i 2016.

For det er noe annet når kreditorene har navn som Knut Hage, Ståle Solbakken, Truls Haakonsen og styrelederen Truls Nordby Johansen selv.Dette er mennesker som vet de ikke er garantert å få pengene sine tilbake. Det er nok heller en større sjanse for at de ettergir det de allerede har sprøytet inn og til og med investerer ytterligere i klubben.

Dette er vennligsinnede kreditorer som bare har opprykk som mål.

I det hele tatt ser det bedre ut enn på lenge i HamKam nå. De har fått på plass en stor og viktig hovedsponsor, de har spennende rekruttering og de gjør fine grep utenfor banen ved å ta på seg omdømmebyggende resultater.

Det eneste som mangler nå, er at de lykkes på banen og fyller Briskeby igjen.

Men det er også det aller viktigste.

Er favoritt

Ser vi på det laget HamKam-trener Kent Bergersen har til rådighet, så er det også grunn til optimisme – bare laget blir skadefritt og alle kommer opp på det fysiske nivået som kreves.

Akkurat nå ser HamKam ut som en mulig opprykksfavoritt på papiret, men det er fortsatt usikkerhetsmomenter som gjør at klubben må vurdere om den skal investere ytterligere i spillermaterial før seriestart.

Det er nemlig hentet spillere som er tiltenkt en plass i startelleveren som har en viss skadehistorikk, og HamKam må for all del ikke havne i samme situasjon som de gjorde i fjor da Kongsvinger hadde avgjort opprykket nesten til St. Hans.

Må ikke være i tvil

Jeg har liten sans for tankegangen om at man kjører med det man har til overgangsvinduet åpner igjen til sommeren for å forsterke ytterligere da hvis det er behov. Da kan det allerede være for seint.

Så hvis klubbledelsen er i tvil om HamKam er bedre enn lag som Elverum, Byåsen og Hønefoss – som nok er de tøffeste utfordrerne – bør det hentes ytterligere en spiller eller to ved hjelp av eksterne midler.

Det tror jeg også investorene ser verdien av, når de allerede har brukt en del penger på å få HamKam tilbake i 1. divisjon.

Det er dumt å la det stå på 200.000-300.000 kroner når målet om opprykk er så tydelig som det nå er.

Det er uansett gledelig å høre at klubben betaler alle regningene sine. Det må fortsatt følge en solid sportslig satsing.

Ellers er de som nå jobber for klubben veldig opptatt av at omgivelsene må vise positivitet tilbake.

Der er det som regel veldig enkelt. Omgivelser og publikum gir tilbake det klubben fortjener. Så i det øyeblikket pila peker mot opprykk, vil fotballgleden og entusiasmen komme tilbake både på Briskeby og blant alle som følger HamKam.

Verken klubben, dens venner, sponsorer, publikum eller undertegnede for den saks skyld, synes et liv i 2. divisjon er spesielt spennende for en klubb som HamKam.

Det er med andre ord ikke rom for å feile i 2016.

HamKam må rykke opp.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke