20. aug
IMPONERTE: Roman Kienast
 
IMPONERTE landslagssjefen før pause
Landslagssjef i Østerrike, Josef Hickersberger, fulgte Roman Kienast mot Lyn søndag. Basert på første omgang bekrefter han at 23-åringen har en god sjanse til å komme med i VM-troppen.

Publisert: 15.apr.2008 08:31
Oppdatert: -

OSLO: - Roman har utviklet seg mye i løpet av sine to år i Norge. Han har blitt mye sterkere i kroppen. Men den viktigste oppgaven til en spiss er å score mål, og i dag ble det ingen, forklarer Hickersberger.

Han fikk se sin landslagskandidat både som oppspillspunkt og som avslutter i den første omgang.

God første, feil i andre
Han hadde en prat med Kienast etter kampen, før han tok seg tid til å prate med HA-sporten.

- Roman spilte en god førsteomgang sammen med resten av laget, og han hadde flere gode sjanser, blant annet enn i tverrliggeren (offside, red.anm.).
Hickersberger var imidlertid ikke like imponert over spissen etter pause, da HamKam som lag, falt ned flere nivåer.
- Det er helt tydelig at Roman blir sliten utover i omgangen, og han er ikke like mye involvert samtidig som han gjør flere feil og velger feil løsninger, sier Hickersberger.

God kontakt
- Er det mulig å sammenligne Kienasts spill i HamKam og spillestilen her, med det du forventer av en landslagsspiss?

- Ja, jeg kan i hvert fall sammenligne Romans spill med det jeg ser av spissene i den hjemlige serien. Roman har en god sjanse til å ta en plass i VM-troppen til sommeren hvis han fortsetter å prestere som i første omgang. Og scorer mål, smiler Hickersberger.
Han har god kontakt med Arne Erlandsen, og er fornøyd med at Kienast i HamKam har blitt en mer komplett spiller som også jobber hardere defensivt.

- Ikke straffe
Hickersberger var forundret over at Lyn fikk straffe på overtid mot HamKam.

- Straffe? Nei, det mener jeg var veldig hardt dømt, sier 59-åringen.
Han forstår litt mer når HA-sporten forklarer at det har vært mye fokus på dommeravgjørelser og holding inne i målfeltet i Norge i serieinnledningen.
Hickersberger tror imidlertid at det kan bli en utfordring for spillerne i den norske serien når de kommer ut i internasjonale kamper, der det ikke dømmes straffe i slike situasjoner.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke