11. des
HAR TYNN STALL: Vegard Skogheim har en brukbar førsteellever, men slik situasjonen er nå ser stallen tynn ut med tanke på en lang sesong.
 
Investorer bidro med 400.000 - HamKam kan få to nye spillere
Optimismen om forsterkninger stiger før seriestart. To nye spillere kan være på vei inn.

Publisert: 19.mar.2014 07.53
Oppdatert: 31.mar.2014 18.40

HAMAR (HA.no): HA-sporten får bekreftet dette både fra styrehold i HamKam og fra investeringsselskapet Hemmat, som har som formål å støtte opp under den sportslige satsingen i HamKam.

Hemmat og HamKam

- Jeg tror det løser seg. Vi ønsker å få på plass minst en ny spiller, kanskje to, sier HamKams styreleder Morten Kristiansen.

Han viser også til samarbeidet med Hemmat.

- Hemmat har noen midler, og vi kan klare noe selv også, sier Kristiansen.

Det kan bety at HamKam vil gå for en spiller som skal kunne utfordre førsteelleveren og en spiller som først og fremst skal gjøre bredden i stallen bedre, samtidig som han skal være god nok til å gjøre en jobb i flere kamper også.

- Det viktigste er å bli en stabil bidragsyter over tid, men vi ser også det kortsiktige behovet og ønsket. Det er et overgangsvindu til i sommer, så vi får se hva vi rekker å få til nå før seriestart, sier Audun Mathisen som i tillegg til å være styremedlem i HamKam også er styreleder i Hemmat.

Hemmat-prosjektet ble satt i gang før jul i fjor, og det ble svært viktig med tanke på å få HamKam ut av Norges Fotballforbunds røde sone for økonomisk overvåking.

Bidro med 400.000

Hemmat fikk etablert en aksjekapital på 500.000 kroner, og 400.000 av det ble spyttet inn i HamKam, slik at de fikk den positive egenkapitalen de trengte.

HamKam håpet i utgangspunktet at en større del av aksjekapitalen til Hemmat kunne brukes til å styrke stallen, men siden de trengte midlene først og fremst til å sikre seg ut av rød sone, har det nå lenge vært usikkert om HamKam ville være i stand til å forsterke stallen ytterligere. Hemmat sitter selvsagt fortsatt på de 100.000 kronene av den opprinnelige aksjekapitalen som fortsatt kan brukes til nye spillere. I tillegg bekrefter Mathisen at de har skaffet enda noen midler.

- Vi jobber med å styrke kapitalen videre. Vi ønsker å få med eksisterende og nye eiere i enda større grad, sier Mathisen.

Som en motytelse mot de 400.000 kronene Hemmat bidro med før jul, har de fått eierinteresser i enkeltspillere. Det er slik de tenker videre framover også.

- Vi håper å kunne treffe med en og annen signering, selv om det ikke er noe stort håp om tjene mye på dette, sier Audun Mathisen til HA-sporten.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke