17. jul
FRISK: Christopher Mbamba (t.v.) kan rekke seriestarten. Det gleder Kent Bergersen.
FOTO: Håkon T. Kristiansen
 
Mbamba på vei mot rekordtidlig comeback
Saihou Jagne blir ikke klar til serieåpningen mot Nybergsund, men Kent Bergersen håper Christopher Mbamba kan løse spissfloken.

Publisert: 05.apr.2016 19:17
Oppdatert: 05.apr.2016 19:39

Saihou Jagne (CH) var og undersøkte hamstring-skaden sin i dag, men uavhengig av resultatet blir ikke spissen klar til kamp førstkommende lørdag. Det blir heller ikke Valentin Blaka, Mathias Pedersen Aasand Pedersen, Syver Karlsen og Aleksander Woo Enger, som har vært ute lenge.

Mbamba tilbake på rekordtid

- CH er garantert ute. Han tok bilde av låret sitt i dag, så vi får trolig svar på det i morgen. Men seriestarten kommer for tidlig for han, sier HamKam-trener Kent Bergersen, som likevel kan ha en uventet erstatter på plass.

- Vi jobber med å få Christopher Mbamba klar. Det er realistisk, for alt er egentlig opp til Chris og om han er klar mentalt, sier Bergersen, om spilleren som skadet seg stygt mot Træff 11. juli 2015. 

Mbamba deiset inn i reklameskiltene på Briskeby og pådro seg både menisk- og korsbåndskader. Svensken har jobbet knallhardt for å rekke seriestarten, og har trent en drøy måned uten smerter, men har blitt anbefalt fra legehold å vente til mai med å spille kamper.

- Vi har hatt en spesialist som har sett på han denne uka, og vi skal ha en test til på han før lørdagen. Da vil vi få en klarering på om han er klar eller ikke, sier Bergersen.

Skulle Mbamba bli klar vil det være tidligere enn først antatt. HamKams fysioterapeut Magnus Nilsen var mektig imponert over 23-åringens progresjon tidligere i vinter.

- Han har vært foran skjema hele veien. En vanlig korsbåndskade tar vanligvis ni til 12 måneder, og dette skjedde i juli, så Chris har gjort en kanonjobb gjennom hele høsten og vinteren, sa Nilsen til HA-sporten den gang.

Kan løse spissrollen

I generalprøven mot Moss i helgen spilte midtbanespiller Marius Hagen spiss. Dersom Mbamba blir spilleklar vil han være en mulig løsning på topp.

- Vi mangler den spissen med fart foran Ivar (Sollie Rønning), siden Valentin og CH er ute. Chris representerer akkurat det, så får vi se om han blir klar, sier treneren.

Marius Bratberg Lund fikk en kjenning bak låret mot Moss i helgen, og måtte forlate banen i pausen. Han har ikke trent denne uken, men skal etter planen trene med laget i morgen. Det skal også Tobias Ødegård, som har slitt med rygg, hofte og hamstring de siste ukene.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke