15. des
Stiller krav: HamKams styreleder Morten Kristiansen ønsker å fortsette som leder, dersom klubben har som mål å gå rett opp igien neste sesong.Foto: Mattis Røhne
 
«Jeg er ikke interessert i å lede HamKam, dersom vi ikke har som ambisjon å rykke rett opp igjen til 1. divisjon.»
Styret i HamKam har ikke satt noe konkret resultatmål for klubben ennå, men styrelederen vil rett opp igjen.

Publisert: 09.okt.2014 04.00
Oppdatert: 09.okt.2014 12.34

Historisk sett er HamKam alltid innblandet i opp- eller nedrykksstrid når høstmørket kommer snikende.

Briskebybanden synger med stolthet at laget «rykker opp og ned - mellom en og to og tre».

Nå venter mange fotballinteressert på om klubben fra Briskebyen skal si det klubben alltid har sagt etter hvert eneste nedrykk: Vi skal rett opp igjen, slik klubben har gjort seks ganger tidligere (se faktaboksen).

Styrelederen vil opp igjen

- Styret i HamKam har ikke behandlet dette ennå, men for meg er det ikke aktuelt å være med videre dersom opprykk ikke er det naturlige målet, sier Morten Kristiansen, som er leder for historiens svakeste lag i divisjon.

Styrelederen mener at det bør være realistisk å gå opp allerede i 2015.

- Vi skal få til en økonomi og en sportslig kvalitet som til sammen skal gi oss muskler allerede kommende sesong, fastslår Kristiansen.

Han og resten av styret skal fram til årsmøtet i februar neste år legge planene for hvordan klubben skal leve på nivå tre i norsk fotball og ikke minst hvordan klubben skal komme seg tilbake til norsk toppfotball på kort, eller litt lengre sikt.

- Jeg er sikker på at HamKam fortsatt er en attraktiv klubb for veldig mange spillere og trenere. Kamma har en stolt historie og nå er det mulig å bygge opp klubben igjen, mener styrelederen, som ikke har planer om å trekke seg som styreleder, til tross for en sesong preget av bratt motbakke både sportslig og økonomisk.

Har full tillit

- Jeg opplever at vi i styret i HamKam har full tillit fortsatt. Det er med oss som med fotballtrenere. Enten har vi full tillit, eller null tillit, smiler Kristiansen, som tidligere denne uka kunne fortelle at HamKam velger å lyse ut stillingen som hovedtrener for klubbens beste lag kommende sesong.

LES: Briskebybanden: - Styret har ikke tillit

- På den måten kan vi få kandidater vi ellers ikke ville fått, mener Kristiansen.

- Kan det tenkes at klubbens nye trener finnes lokalt?

- Ja. Vi ønsker ikke å utelukke noen i jakten på ny trener, sier styrelederen og legger til at det er de to nye, faste stillingene i klubben; trenerkoordinator og talentutvikler/sportslig ansvarlig som skal være de som representerer kontinuiteten i HamKam framover.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke