22. jul
LETER: Vegard Skogheim er veldig fornøyd med å ha sikret seg Emil Sildnes og de 12 andre spillerne som er på plass. Nå ser han etter mer rutinerte spillere.Foto: Trond Lillebo
 
Jobber for å lage et opprykkslag
HamKam har hjemmekamp i første- og siste serierunde og 16. mai. Nå skal Vegard Skogheim forsøke å skape et opprykkslag i 2014.

Publisert: 18.des.2013 04:13
Oppdatert: -

- Blir det seriefinale mot Tromsø på Briskeby 2. november neste år, Vegard Skogheim?
- Nei, da har vi rykket opp allerede, sier HamKam-treneren og ler før han fortsetter.
- Jeg synes det er vanskelig å si at vi skal rykke opp nå i desember når vi ennå ikke vet hvilke spillere vi har med oss neste sesong. Men vi jobber med å skaffe oss en spillerstall som skal ta mål av seg til å rykke opp, så vil det til slutt handle om økonomi og hvilke spillere vi lykkes med å få til HamKam, sier Skogheim.

Opp i strategiplanen

i HamKams strategiplan fra 2012 står det at HamKam har som mål å spille i eliteserien i 2015.
- Opprykk vil alltid være et mål, men det må også være et realistisk mål. Vi vil naturligvis ikke bli liggende midt i en haug av lag, men vi får se hva den neste måneden bringer av nye spillere, sier Skogheim, som håper å ha et par nysigneringer på plass før jul.
- Det jobbes intensivt og knallhardt opp mot nye spillere, men det tar litt lengre tid og er litt vanskeligere når vi jobber mot spillere på den hylla vi ønsker å hente forsterkninger fra. Vi kunne ha fylt opp stallen og ha vært ferdige, men vi er veldig nøye på å finne de riktige spillerne, sier Skogheim.
Han føler seg sikker på at HamKam kommer til å spille i en kvalitativt enda bedre 1. divisjon neste sesong enn i år. Skogheim anser både Tromsø og Hønefoss for å være bedre enn Fredrikstad og Stabæk som rykket ned fra eliteserien etter 2012-sesongen. Han mener også de to er bedre lag enn de som rykket opp i eliteserien.
- Vi har Tromsø og Hønefoss som vil opp igjen. Sandefjord underpresterte i år, Mjøndalen har signert bra med spillere og i Bryne satses det mer. Det vi har gjort denne sesongen, er ikke bra nok for å hevde oss på samme måte neste år. Vi må forbedre oss på alle måter også for å komme på den plassen vi kom i år. Men vi skal være klare, lover Skogheim.

16. mai hjemme

Han mottok serieoppsettet for 2014 med glede i går. HamKam har fått hjemmekamp mot Hødd i første serierunde, og hjemmekamp i siste runde når Tromsø kommer til Briskeby i en kamp som kan være avgjørende for begge. I tillegg blir det 16. mai-match mot Mjøndalen på Briskeby.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke