14. des
UTVIST: Lukasz Jarosinski fikk direkte rødt kort.
FOTO: Stian Fossum Larsen
 
Dramatikk fra første sekund i Stavanger
Først ble HamKam snytt for straffe, så ble keeper Lukasz Jarosinski utvist.

Publisert: 24.jun.2018 11.36
Oppdatert: 24.jun.2018 21.18

Viking - HamKam 2-0:

Foran et glissent SR-bank Arena tok HamKam kommandoen fra start borte mot Viking. De grønnhvite dominerte banespillet og etter bare tre minutter oppsto kampens første omdiskuterte situasjon.

Snytt for straffe

Simen Bolkan Nordli dro seg elegant forbi Leo Skiri Østigård innenfor vertenes 16-meter, og ble soleklart revet over ende av Viking-stopperen. Men til HamKam-spillernes protester vinket dommer Marius Hansen Grøtta spillet videre. 

- HamKam åpnet klart best og skulle hatt straffe, sier Eurosports ekspertkommentator Roger Risholt.

Kamma lettet ikke på trykket av den grunn, men sto høyt i banen og vant ballen gang på gang. Viking så stresset ut og så seg nødt til å klarere gang på gang.

Direkte rødt kort

På en slik klarering var HamKam-keeper Lukasz Jarosinski offensivt ute på 30 meter for å bryte foran hjemmelagets Tommy Høiland. Polakken valgte å ikke klarere enkelt ut av banen, men rotet det til med et uheldig førstetouch. Høiland snappet ballen og målvakten så seg nødt til å felle spissen som var på vei gjennom mot åpent mål. Dermed ble Jarosinski tildelt et helt korrekt rødt kort.

- Jarosinski gjør en blemme som koster HamKam dyrt, konkluderer Risholt.

Simen Bolkan Nordli ble ofret, reservekeeper Marco Priis Jørgensen måtte steppe inn og Kevin

Knappen måtte legge om til en 4-4-1-formasjon.

Nære selvmål

HamKam klarte lenge å ri av det Viking-trykket som var etter utvisningen uten å slippe til store sjanser, men etter 37 minutter kom en gedigen mulighet. Jacob Egeris var sløv da han skulle klarere og sendte ballen rett i egen tverrligger, men kapteinen slapp med skrekken.

Hjemmelaget skapte en sjanse til ved Usman Sale, men HamKam holdt unna og gikk i garderoben på stillingen 0-0.

Marerittstart på 2. omgang

Etter pause tok det ikke mange minuttene før Kamma måtte kapitulere. Etter 48 minutter stanget Høiland Viking i ledelsen etter en corner, før André Danielsen la på til 2-0 to minutter senere.

Det så lenge ut til at HamKam ikke skulle skape noen verdens ting i Stavanger, men to minutter før slutt smalt det. Først hamret Kristian Lønstad Onsrud ballen i tverrliggeren, før innbytter Ole Erik Midtskogen headet rett på keeper. Det ville seg ikke for bortelaget, dermed endte kampen 2-0.

- HamKam fikk faktisk muligheten til å skape spenning igjen, men Viking vinner komfortabelt til slutt, sier Risholt.

HamKam stilte med følgende lag (4-2-3-1): Lukasz Jarosinski - Truls Jevne Hagen, Jacob Egeris, Orri Omarsson, Morten Renå Olsen - Kristian Markus Solbakken, Peder Nersveen - Abubakar Ibrahim, Kristian Lønstad Onsrud, Aron Dønnum - Simen Bolkan Nordli.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke