24. jun
Overfalt: Franck Semou ble overfalt av to ukjente menn og slått i hodet med hammer på veg hjem fra trening fredag kveld. Semou pådro seg kraniebrudd i hendelsen. Her forklarer han hvor slagene traff ham i hodet.
 
Kan ha filmet gjerningsmennene
Politiet vet ennå ikke hvem som overfalt HamKam-spiller Franck Semou fredag kveld. Overvåkingskameraene på CC Mart’n kan bli avgjørende for å løse saken.

Publisert: 03.okt.2016 06:11
Oppdatert: 03.okt.2016 07:30

HamKams Franck Semou ble fredag kveld cirka klokken 18 offer for blind vold utenfor Briskeby, i Andreas Pedersens gate. 24-åringen ble overfalt av to menn som ved hjelp av hammer påførte dansken kraniebrudd og hjernerystelse.

Ingen pågrepet

Fungerende stasjonssjef ved Hamar politistasjon Audun Fremstad forteller til HA-sporten søndag at ingen er pågrepet, men at de har satt alt av styrker på saken.

– Siden fredag har vi avhørt det som var av vitner og foretatt rundspørringer i området, uten at det har resultert i noe ennå, sier Fremstad.

Den fungerende stasjonssjefen forteller at det ikke er noen relasjon mellom gjerningsmennene og fornærmede, at de ikke har noen formening om motivet for handlingen, og at det mest sannsynlig dreier seg om blind vold.

– Det er naturlig å tenke at det kan være noen andre som ligner på han, som de har vært ute etter og bommet på, sier Fremstad, som ikke kan si noe om gjerningsmennene var av norsk eller utenlandsk opprinnelse. Men ifølge Semou snakket de norsk.

Kameraer kan bli avgjørende

Etter det HamKam-spilleren og vitner har forklart politiet, skal gjerningsmennene ha løpt ned mot CC Mart’n etter hendelsen. Rundt kjøpesenteret er det plassert flere overvåkingskameraer.

– Det er naturlig at vi sjekker det som finnes av overvåkingsvideoer i det aktuelle tidsrommet, sier Fremstad.

HamKam-spilleren, som nå har reist hjem til Danmark etter en natt på sykehuset, har det etter forholdene bra. Semou husker hendelsen godt og han kan bli viktig videre i etterforskingen.

– Hvis jeg ser de to igjen vil jeg definitivt kjenne dem igjen, sier Semou.

– Det er veldig bra at han gjør, da kan vi kjøre konfrontasjoner med aktuelle moduskandidater, sier Fremstad.

Den fungerende stasjonssjefen betegner hendelsen som grov kroppskrenkelse. Skulle gjerningsmennene bli dømt for dette, vil de risikere opp mot seks års fengsel.

– Det er en svært alvorlig voldshendelse, og vi vil bruke det vi har av muligheter for å oppklare den, sier Fremstad.

 
Blodig: På asfalten, et stykke fra åstedet, er det tydelig spor (innringet) på at Semou blødde kraftig etter slagene. Foto: Håkon T. Kristiansen
Åstedet: Den røde prikken markerer hvor Franck Semou ble utsatt for overfallet fredag kveld.kart: Google Maps
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke