14. des
Rekkefølge: Svein Inge Haagenrud vil avklare situasjonen til samtlige A-spillere før klubben eventuelt inviterer til tryout-camp.Foto: Kai Kristiansen
 
Kan invitere til åpne treninger
HamKams styreleder vet at en håndfull spillere er i ferd med å søke etter ny arbeidsgiver. For å fylle opp stallen vurderer HamKam nå en såkalt tryout-camp.

Publisert: 08.jul.2014 12.47
Oppdatert: 08.jul.2014 13.14

- Jeg håper innerst inne at samtlige spillere i A-stallen vår godtar en halvering av lønn og spiller sesongen ut for HamKam. Likevel vet jeg at det ikke er sannsynlig, sier Morten Kristiansen.

Styrelederen har selv blitt kontaktet av Kamma-spillere som har brukt fotballferien til å lete etter ny arbeidsgiver.

- Vi må også i høst ha minst 18 spillere på proffkontrakt, og om noen blir borte må vi ha andre spillere inn, sier Kristiansen.

Frister med 1. divisjon

Tanken om å arrangere en tryout-camp er noe flere i HamKam-systemet har diskutert.

Kort fortalt betyr det at klubben inviterer til åpne treninger, hvor i prinsippet alle som ønsker å spille en halv sesongen for HamKam i 1. divisjon kan møte og forsøke å spille seg til kontrakt.

- Tanken er på ingen måter ukjent, men jeg mener det er altfor tidlig å snakke om det allerede nå, sier trener Svein Inge Haagenrud.

Den tidligere keeperen er langt mer opptatt av å starte med å snakke med spillerne som allerede er i A-stallen, gjennomføre forhandlinger om lønnskutt med disse og finne ut hvor mange spillere som eventuelt blir borte som en følge av varslet lønnsreduksjon. Deretter kan en tryout-camp vurderes.

- Det er slik gangen i dette må være, slår Haagenrud fast.

Lars Brotangen i Moelv sier dette om en tryout-camp:

– Ja, det er absolutt noe jeg kan tenke meg å være med på. Jeg tror ikke det er så veldig mange lokale spillere som ville hevet laget, men flere er gode nok til å være med i stallen. Vegar Bjerke er åpenbart den beste lokale spilleren i Bondeligaen.

Mattis Nerheim i Ottestad, sier:

– Det hadde vært moro å få sjansen til å vise seg fram for HamKam igjen. Jeg er motivert til å trene mer enn jeg gjør, og da kan jeg også forsterke HamKam. Av øvrige lokale spillere mener jeg Dalas Aleksander Melgalvis er god nok for 1. divisjon.

Få henvendelser

15. juli åpner overgangsvinduet, men Svein Inge Haagenrud har fram til nå ikke mottatt mange henvendelser fra andre klubber.

- Nybergsund har tidligere signalisert at de ønsker Tore Andreas Gundersen, men den henvendelsen kom før HamKam varslet at det kanskje gikk mot oppbud, forteller Svein Inge Haagenrud.

- Ingen andre klubber har kontaktet oss, fastslår Haagenrud.

19 proffspillere

I løpet av vårsesongen har totalt 21 spillere proffkontrakt med HamKam, etter at både Kristian Eriksen, Christian Wirstad og Henrik Lehne Olsen fikk proffkontrakt i løpet av vårsesongen.

Pekka Lagerblom og Ike Fofanah er begge løst fra kontrakten og har reist hjem, noe som betyr at det er 19 proffspillere i HamKam i øyeblikket.

Emil Sildnes er blant disse 19.

- Det er ikke lenge til seriespillet starter igjen, og vi må gjøre kloke og raske valg, sier Morten Kristiansen og legger til at styret skal ha informasjonsmøte med spillerne på torsdag

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke