9. des
 
Emil kan rekke høstsesongen
I fjor brakk Emil Sildnes leggbeinet i serieåpningen og fikk beskjed om at fotballkarrieren høyst trolig var over. Lørdag var 22-åringen tilbake på bana.

Publisert: 09.feb.2015 06.43
Oppdatert: 09.feb.2015 07.07

7. april i fjor var Sildnes i duell med Hødd-målvakt, Jan Lennart Urke. Duellen endte med leggbeinsbrudd og flere operasjoner for den tekniske midtbanespilleren.

En sykehustabbe gjorde at Emil fikk sjokkbeskjeden om at fotballkarrieren trolig var over.

22-åringen fryktet at han aldri skulle få følelsen tilbake i venstrefoten. Gradvis kom følelsene tilbake i venstrefoten og Emil begynte så smått å håpe på et comeback for HamKam.

Lørdag spilte han en hel fotballkamp.

Lørdag skulle egentlig HamKam møte Grue til treningskamp på Børstad. Fredag kveld måtte Grue avlyse kampen på grunn av mangel på spillere. HamKam-trener Kent Bergersen bestemte seg for å spille kamp likevel og satte opp en internkamp. Et tilnærmet toppet Kamma-lag skulle få matche seg mot ni juniorspillere, pluss Emil Sildnes og Magnus Sylling Olsen.

Sildens spilte sentralt på midtbanen og var ikke tydelig preget av sin tidligere skade. Han slo pasninger, løp i rom og dro av motspillere.

- Det var moro å spille kamp igjen. Jeg merker at jeg ikke er hundre prosent ennå, men det er likevel deilig å få litt matching igjen. I noen situasjoner bruker jeg heller utsiden på høyrefoten i stedet for å bruke venstrebeinet. I starten var det veldig vondt å spille, men etter hvert har smertene blir mindre. Nå kjenner jeg nesten ingenting mens jeg spiller. Det er veldig deilig og jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Sildnes.

må operere på nytt

Sildnes mangler fortsatt en operasjon for å bli hundre prosent frisk igjen.

- Jeg håper å få operasjon så fort som mulig. Legene har sagt at jeg kanskje må vente til april, men jeg har et håp om at det kan bli gjort i løpet av mars, sier Sildnes, som gruer seg til opptreningen igjen.

- Alt er opp til meg selv etter operasjonen. Jeg er rimelig lei av egentrening, men samtidig er det bare hardt arbeid som gjelder, sier 22-åringen, som håper å kunne få med seg noen kamper til høsten.

Sildnes er godt fornøyd med HamKam-trener Kent Bergersen og tror han blir en viktig mann for grønntrøyene denne sesongen. 

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
OPERASJON: Emil Sildnes måtte gjennom flere operasjoner. En til venter. Så blir det kanskje fotballspill igjen på Emil..
FOTO: KAI KRISTIANSEN.
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke