17. jul
ENDRINGER: Kent Bergersens HamKam kan rykke ned om de blir nummer syv i andredivisjon denne sesongen.
 
Kan rykke ned som nummer åtte
NFF endrer seriesystemet. Store endringer for de lokale lagene.

Publisert: 27.feb.2016 20:52
Oppdatert: 28.feb.2016 11:23

Oslo (NTB): Fotballtinget stemte for Troms FKs forslag om ny seriestruktur. Forbundsstyrets forslag ble nedstemt. Seriestrukturen trer i kraft fra 2017.
Endringen betyr at ingen lag fra 3. divisjon rykker opp denne sesongen, og antall avdelinger på hvert nivå i seriestrukturen for menn blir 1-1-2-6-24.
Det betyr at lag 2-7 i hver 2.-divisjonsavdeling denne sesongen inngår i den nye ligaen på nivå tre, mens lag 8-14 i 2. divisjon denne sesongen blir degradert til Regionligaen på nivå fire. Ligaen på nivå tre vil bestå av to avdelinger, mens regionligaen vil bestå av seks avdelinger.
NFF foreslo 12 4.-divisjonsavdelinger, men dette ble nedstemt, mens Troms FKs forslag om 24 avdelinger ble vedtatt.
2016-sesongen blir overgangsordningen. Lyn, som satser hardt på opprykk fra 3. divisjon, men ikke kan avansere opp et nivå som følge av den nye seriestrukturen, foreslo at seriestrukturen skulle innføres i 2018. Det forslaget ble ikke tatt opp til votering da forbundsstyrets forslag gikk gjennom med 120 stemmer mot 62.
Forbundsstyrets to andre forslag som omhandlet årlige valg av styremedlemmer samt grense på 12 år sammenhengende for tillitsverv i styre/komité/utvalg ble vedtatt.
Vedtaket om endring i forbundsstyrets sammensetning betyr at valgperiodene skal overlappe hverandre, slik at det velges fire medlemmer av forbundsstyret hvert år. Forbundsstyret består av president, to visepresidenter og fem styremedlemmer. Forslaget ble enstemmig vedtatt.
Forslaget om grense på 12 ås sammenhengende for tillitsverv ble vedtatt med 174 stemmer for og sju stemmer imot. (©NTB)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke