10. des
OFFENSIV: Chris Twiddy og HamKam nekter å snakke om at opprykket så godt som er sikret. Her er Twiddy under en trening i juli, hvor han får vist fram sine eminente ballferdigheter. Spillerne er Truls Jevne Hagen (f.v.), Simen Bolkan Nordli og Sander Eng Strand.FOTO: Jacob Sundblom Nygaard
 
Kan rykke opp med tre serierunder igjen
HamKam har alt i egne hender, og trenger kun å vinne fire av de siste sju seriekampene. Men det nekter Chris Twiddy å tenke på.

Publisert: 09.sep.2017 09.47
Oppdatert: 09.sep.2017 09.51

HamKam er nødt til å avgi minst ti poeng på de siste sju serierundene dersom opprykket skal glippe. Det vil si at de må tape tre og spille én uavgjort dersom det ikke skal bli spill ett nivå høyere neste sesong.

Graver vi i statistikken, vil det si at grønnbuksene er nødt til å tape flere kamper på de siste serierundene, enn de har gjort helt siden Kevin Knappen overtok våren 2016.

I løpet av 47 serie- og treningskamper, står Knappen bokført med kun tre tap.

Tenker bare neste kamp

På spørsmål om statistikken taler klart for et HamKam-opprykk med sju runder igjen, svarer assistenttrener Chris Twiddy:

– Ja, men vi tenker ikke på den måten der. Vi tenker bare at vi må vinne den neste kampen, sier han politisk korrekt.

Han er naturligvis glad for posisjonen laget har satt seg i, og at de har alt i egne hender i innspurten på sesongen.

– Hvis du hadde snakket med oss før sesongen, om hvor vi skulle ligge med sju kamper igjen, så ville vi tatt dette med begge hender, svarer han.

Står uten pokal

Twiddy er imidlertid krystallklar på at de overhodet ikke har sikret noe opprykk ennå.

– Vi skal være et godt lag, som er vanskelige å slå. Det har vi bevist over tid. Men vi har ikke vunnet en skit. Vi kan snakke om statistikk, men vi står uten pokal og opprykk, så vi må ha føttene godt plantet på jorden og spille en kamp av gangen.

Denne sesongen har optimismen for alvor begynt å gløde rundt HamKam igjen.

Etter noen magre sesonger, med uteblivende sportslig suksess, råder optimismen igjen. Det gleder Twiddys Kamma-hjerte.

– Vi har hatt en nedgang de siste årene. Nå ser vi at ting kanskje kan forandre seg i de neste månedene, så det er gledelig at folk prater om HamKam igjen. Det er gledelig at vi ligger hvor vi ligger. Jeg håper optimismen fortsetter også neste sesong og i framtiden.

Søndag spiller Kamma borte mot Raufoss, en kamp Twiddy forventer blir vanskelig.

– Uten tvil. Det er lokaloppgjør, og alltid tette og jevne kamper. Det blir en fysisk kamp, men jeg tror og håper at kvaliteten vår er bedre enn Raufoss. Men det blir tett og jevnt, svarer Twiddy, som uten tvil har blitt mer politisk korrekt opp gjennom årene.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke