25. jun
 
Kanarifuglene flakser
Det er mye støy i idretten om dagen. På Lillestrøm kakles det i øst og vest. I nord er de ikke enige om noen verdens ting angående OL. Og i sør (les København) får Ståle Solbakken smake sin egen suksess ved at supporterne vil ha ham vekk. Men vil vi unngå støy i toppidretten?

Publisert: 03.mai.2008 06:00
Oppdatert: -

vignett Skogheim!!!

HAMAR: Jeg føler at det er kun norsk herrelangrenn som ikke får så hatten passer når beste nordmann går inn til en 27 plass. Da er det for dårlige ski eller en eller annen buse i nesa som får skylda. Når et fotballag taper er det treneren som er for dårlig. Taktikken for svak. Kondisen på et lavmål, og spillestil kan de vel knapt ha vært innom i løpet av vinteren!?

Tom Nordlie og Ståle Solbakken er sikkert noen idioter. Og noen genier. Men det avhenger i stor grad av hvilket resultat de klarer å skape. Jeg vet at de verken er noen idioter eller genier. Men begge jobber knallhardt for at det laget de trener skal vinne flest mulig fotballkamper. De fleste som er interessert i fotball er ikke eksperter. Men fotball er følelser. Derfor har hver og en rett til å hevde sin mening, og derfor blir det mye støy og bråk. Og de fleste som ikke kan så mye om den runde lærkula, tyr til den lette løsningen. Spark treneren!

For det er mye lettere å si at treneren har skylda enn faktisk å gå inn på en fotballfaglig diskusjon om hva som virkelig er galt. Da kommer de fleste til kort. Forresten rart at ingen trenere i langrenn har fått sparken i løpet av vintersesongen, enda så dårlig det har gått med herrene! Men det tror jeg ligger i at det ikke er så lett å synse om langrennsløpere. Der blir det for mye fakta.

Stoppeklokka går fra start til mål, og den som har best tid vinner. Basta. Det er umulig å mene noe om klokka. Man legger ikke til tid eller diskuterer om hele mannen var over målstreken eller ikke. Derfor er det heller ikke så interessant for menigmann eller journalister å diskutere og synse om disse løperne med startnummer.

Da er det morsommere å mene noe om overbetalte fotballspillere og trenere. Jeg tror media er med på å skape turbulente tider for trenere, spillere og klubber. Noen ganger synes jeg de koker suppe på en ordentlig rusten spiker. Tv 2 har kjøpt fotballrettighetene, og de er litt som SE og Hør. Har de vært med på giftermålet, skal de også være med på skilsmissen. Det som selger over tid er bråk og misnøye. Gladsaker får som regel en dags plass i søkelyset, mens Nordlie og Solbakkens påståtte problemer blir en føljetong over flere dager. Ja sågar flere uker.

Min mening er at vi som driver med det vi liker aller best, nemlig fotball, skal være glad for all den oppmerksomheten vi får. Produktet Norsk Toppfotball nyter godt av den store interessen som skapes rundt oss. Selvfølgelig er det ikke morsomt for den eller de som blir utsatt for en heksejakt som ikke eier rot i virkeligheten. Men vi må for all del ikke komme dit at vi vil unngå støy. For jeg tror mange andre idretter misunner oss som driver med fotball. Vi får spalteplass om fødsler, strekker, scoringer, kranglinger og jeg vet ikke hva.

Mens en stakkars langrennsløper, skøyteløper eller hopper må ta OL-gull for å få den samme tiden på TV eller centimeterne i avisen.

Det er jo det som gjør fotball så artig å drive med. Vi kan synse, mene, krangle og diskutere. Det er det som skaper blest om produktet.
Og det er det som gjør idretten vår til allemannseie!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke