25. jun
TRIST: Det var i denne duellen det gikk galt for Emil Sildnes. Nå er trolig karrieren over for 21-åringen.
FOTO: Trond Lillebo
 
Sildnes blir fotballinvalid etter skrekkbrudd
Emil Sildnes (21) har trolig spilt sin siste fotballkamp.

Publisert: 20.apr.2014 13:14
Oppdatert: 20.apr.2014 18:58

Det var i serieåpningen mot Hødd smellen kom. Allerede etter sju minutter var Sildnes involvert i en duell med Hødds keeper, og ble liggende på kunstgraset. Han ble kjørt til sjukehuset i Elverum, hvor det ble konstatert brudd i begge leggbeina i venstre bein.

Komplikasjoner

HamKam-lege Håvard Strand var på besøk hos 21-åringen søndag.

- Emil ble operert igjen natt til lørdag. Da ble det oppdaget komplikasjoner. Fremre muskelgruppe i leggen har tatt skade. Derfor må Emil flytte fokus fra å komme tilbake på banen til å bli frisk, få beinet funksjonelt, sier Håvard Strand.

HamKam-trener Vegard Skogheim fikk beskjeden om Sildnes lørdag kveld.

- Håvard Strand informerte spillerne i garderoben før søndagens trening, og det var en preget spillergruppe. Noen gråt, og det var naturlig nok en spesiell stemning. Noen var mer preget enn andre fordi de også er veldig gode kamerater med Emil, sier Skogheim, og fortsetter:

Løper for Emil

- Jeg sa til gutta at mandag løper vi for Emil. Det er vårt motto mot Kristiansund. Om Emil kanskje ikke kan spille fotball mer, så er han ikke ferdig i HamKam. Vi er så "heldige" at vi er ei hel gruppe som støtter Emil, sier Vegard Skogheim.

Kaptein Viktor Adebahr var naturlig nok også preget etter den triste nyheten.

- Det var en spesiell stemning i garderoben da vi fikk beskjeden. Vi har kjempet og trent sammen hele vinteren. Det blir mye følelser. Nå må vi støtte ham alt vi kan, sier HamKam-kapteinen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke