14. des
ENDELIG KEEPERTRENING: Tor Torgersen fra Ringsaker, trener nå med HamKams juniorlag. Her får han etterlengtet keepertrening.
 
Keepertalent får ikke spille
I fjor var Tor Torgersen en av de beste på HAs-lag mot HamKam - som 16-åring. Skade satte ham utenfor talentleir i Porsgrunn. Nå må han spille i 4. divisjon fordi Ringsaker satser på en fra Ringebu de mener er like god, og som har rutine.

Publisert: 14.jul.2008 06.03
Oppdatert: -
HAMAR: Denne uka skal Tor Torgersen spille JET-turnering med HamKam.

Det gleder han seg enormt til, etter nesten kun å ha spilt 4. divisjon denne sesongen.
I tillegg er han fast på innbytterbenken i 3. divisjon, til tross for at han spilte mange og gode kamper i fjor.
Det er for dårlig for et keepertalent som lenge ble vurdert til landslaget i sin årsklasse.

Mangler rutine
Årsaken til at Ringsaker ikke har satset på Torgersen er at målvaktene i klubben vurderes som nesten helt like gode keeperfaglig.

Tidligere trener Anders Skogli og nåværende trener Kjetil Ringlund deler denne oppfatningen.
Skogli sa det slik for noen uker siden.
- Vi vurderer keeperne våre som ganske like. Når Kai Steine spiller fast, er det fordi han har mer rutine enn Torgersen.
Det samme svaret fikk vi av den nye treneren Ringlund nylig.

Mister mer og mer
Å være i en klubb, som ikke satser på et ungt keepertalent, er frustrerende for en 16-åring som vil bli best.

- Det var ikke slik jeg hadde forestilt meg denne sesongen. Jeg ble lovet at vi skulle få egen keepertrener. Nå spiller jeg 4. divisjon, og har ikke hatt en eneste keepertrener. Jeg blir dårligere med det opplegget som er i klubben nå, sier en litt skuffet Torgersen.
Tor vet med sikkerhet, at det ikke blir Ringsaker neste år.
- Skal jeg utvikle meg, må jeg skifte klubb. Slik det ligger an nå, så blir det HamKam. Men dukker det opp noe annet, må jeg selvfølgelig vurdere det også.

Ikke for sent
Keepertrener i HamKam Rolf Høgmo, trener Tor en gang i uka gjennom avtalen mellom HamKam og Hamar Katedralskole.

- Skal Tor bli en bedre keeper, må han få bedre oppfølging enn det han har i Ringsaker nå. Ingen tvil om at han er et keepertalent. Fra det jeg så i HA-kampen mot HamKam i fjor, og det jeg har sett nå, har han ikke utviklet seg mye. Men jeg må presisere, at det kan vi gjøre noe med, sier Høgmo.
Torgersen har nemlig det meste en ung keeper skal ha.
- Slik jeg vurderer Tor nå har han god spillerforståelse, er flink til å dirigere sine medspillere, og han er reaksjonssterk. Keeperteknisk har en vei å gå, men det ser jeg som et lite problem. Får vi han til klubben, tror jeg vi skal klare å utvikle ham slik vi vil.

Unik mulighet
Med godt spill i JET-turneringen for HamKam, kan mange veier åpne seg for keepertalentet.

- Jeg er en av to keepere i HamKam i turneringen. Jeg håper at det blir noen kamper, så jeg får vist meg fram. Jeg gleder meg som en unge. De treningene jeg har hatt med HamKam nå, har det blitt mer keepertrening enn det jeg har fått det siste halvåret i Ringsaker.

Får kamper
Både keepertrener Rolf Høgmo og juniortrener Kai Kristiansen har store forventninger til talentet fra Ringsaker.

- Vi har hentet inn Tor for vi mener han er en meget god spiller. Med Dyre Ekeberg Schjerve og Tor Torgersen som keepere, mener vi har en bra duo bakerst. Ikke noe hadde gledet meg mer, enn om at begge keeperne slår til. Hvem som spiller i de enkelte kampene, vurdere vi etter hvert. Det som er sikkert, er at begge skal få sjansen.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke