19. jun
 
Kienast forvandlet gjennom spill i Norge
Roman Kienast er ifølge Østerrikes landslagssjef «forvandlet» gjennom spill i Norge. Torsdag kan HamKam-spilleren starte for EM-vertene.

Publisert: 11.jun.2008 06:01
Oppdatert: -
STEGERSBACH: - Roman er blitt en helt annen spiller siden han reiste til Norge. Han har utviklet seg veldig og er ikke til å kjenne igjen fra tiden i Rapid Wien, sier Josef Hickersberger.

Kienast tok seg inn i EM-troppen i siste øyeblikk, ved hjelp av scoring i den siste oppkjøringskampen mot Nigeria. I åpningskampen kom han inn mot slutten, satte fart i laget og var veldig nær utligning mot Tsjekkia.
Østerrike trenger en seier mot Polen for å holde liv i drømmen om å gå videre, og høye Kienast kan få sjansen fra start på bekostning av Roland Linz. Han skapte mye mer på sine 17 minutter søndag enn Linz gjorde på sine 73.
- Jeg håper jeg får spille fra start, men det er opp til treneren, sa Kienast tirsdag.
Linz sliter med en vond ankel. Han blir trolig kampklar, men det er enda en ting som taler for bytte.
- Jeg vil ikke trekke sammenligninger mellom meg og Roland. Vi er helt ulike spillertyper, sa Kienast.
24-åringen spilte under Hickersberger i Rapid og scoret bare tre mål på 55 kamper. Han har vist seg mye giftigere i HamKam-trøye, og det har hjulpet ham inn på landslaget. (©NTB)
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke