23. okt
SKREV UNDER: Ante Vitaic skrev under for HamKam i går kveld.
 
Klar for HamKam
Sent i går kveld skrev den kroatiske midtbanespilleren Ante Vitaic under på en kontrakt som binder ham til HamKam resten av sesongen. Det bekrefter hans agent Axel Smeets.

Publisert: 30.jul.2008 06:01
Oppdatert: -

HAMAR: Kroaten, som var i Hamar på prøvespill forrige uke, ble klar for HamKam i går kveld.

I første rekke dreier det seg om en avtale ut sesongen. Tidligere HamKam-back Axel Smeets er spillerens agent, og sammen med spilleren var han på Briskeby for å diskutere en avtale med klubben tirsdag.
- Ante er fornøyd med å ha kommet til HamKam. Han ville helst hatt en lengre kontrakt, men nå har han 2-3 måneder på å vise seg fram, sier Axel Smeets til HA-sporten.

Jobber med opsjon
Partene er foreløpig ikke kommet til enighet omkring en opsjonsavtale for midtbanespilleren etter sesongen, men Smeets tror det vil gå i orden.

- Partene er ikke langt fra hverandre, sier belgieren.
Ettersom HamKam møter Brann lørdag, kan Vitaic i utgangspunktet tre på seg den grønnhvite drakta allerede da, siden overgangsvinduet åpner dagen før, fredag 1. august.
- Målet er å få ham klar, så får tiden vise om vi greier det, sier sportssjef i HamKam Lars Tjærnås.

Vil tilpasse seg
Smeets håper og tror Vitaic rekker kampen.

- Vi jobber med det. Hvis hans gamle klubb (kroatiske Osijec) ønsker det, kan han bli klar til lørdagens kamp.
Likevel er Smeets usikker på om det er optimalt for Vitaic å spille allerede nå.
- HamKam har ikke mye tid, men Ante må kanskje ta det litt steg for steg, ettersom han ikke har hatt en ordentlig oppkjøring til sesongen. Likevel tror jeg han er en bra signering for HamKam, sier Smeets, og begrunner:
- I Kroatia spilles det nok mer fotball, men Ante kan være mer direkte. Han har teknikken til å tilpasse seg.

- Har gode spillere
Agenten tror heller ikke det vil være noe problem for den kreative midtbanemannen å takle den fysiske biten med norsk fotball.

- Jeg tror han er sterk nok. Han er ikke mer enn 26 år, men har bra med erfaring. Og han er så god med ballen, at han ikke trenger å være 100 kilo.
HamKam skal også være ute en offensiv spiller til, som skal være så god at han kan gå rett inn på laget. Axel Smeets forteller dette var ukjent for ham.
- Skal de ha en til? Det visste jeg ikke. Men hvis de trenger flere spillere, har vi nok av gode folk å tilby, smiler agenten.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke